Foto:
Foto:

Umetnik, predavatelj in publicist se zadnja leta najbolj posveča plodnosti, rasti in občutenju, tej temi pa bo posvečena tudi letošnja razstava, ki si jo bo mogoče ogledati maja. Ob njej se bodo odvijala različna predavanja, okrogle mize in delavnice, vsak dan pa bodo na platno projicirali tudi človeški genom. Z njim bo avtor opozoril na raziskovanje stičnih točk med umetnostjo in znanostjo. Na uvodnem dogodku celoletne razstave pa je Kočica danes na Gruberjevem travniku zasejal semena različnih žit.

Poleg poučevanja tudi ustvarjanje
Jirži Kočica se je z grafičnim oblikovanjem resneje začel ukvarjati v srednji šoli za oblikovanje in fotografijo, svoje znanje pa je izpopolnjeval na akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Po specializaciji pri Dušanu Tršarju se je zaposlil na srednji šoli za aranžerstvo, poleg tega pa neprenehoma ustvarja.

Županjina nagrada za Gosto trajanje
Med zadnjimi nagradami, ki jih je prejel za svoje delo, je lanska t. i. županjina nagrada, ki jo je dobil za sodelovanje na tradicionalni jesenski kiparski razstavi. Žirijo, v kateri so o nagrajencih odločali Aleš Erjavec, Meta Gabršek Prosenc in Blaž Peršin, je prepričal z delom Gosto trajanje I.

Poleg majske razstave pa Kočico čaka še razstava v Mariboru, ko bo oktobra razstavil svoje nove plastike, ustvarjene na temo semena in materiali.