Fotograf in popotnik Krivic, ki ima za seboj številne razstave doma in v tujini, sicer slovi po panoramski fotografiji in fotografskih zapisih iz revnih predelov sveta. Foto:
Fotograf in popotnik Krivic, ki ima za seboj številne razstave doma in v tujini, sicer slovi po panoramski fotografiji in fotografskih zapisih iz revnih predelov sveta. Foto:
Peter Tomaž Dobrila
Dobrila je v Sloveniji in tujini nastopal z multimedijskimi preformansi v okviru skupine Margine in samostojno, aktiven je tudi kot DJ.

V helsinški mednarodni galeriji za sodobne umetnosti MUU gostujeta fotograf Matjaž Krivic in multimedijski ustvarjalec Peter Tomaž Dobrila.

Od svetovnih lepot do peglanja
Skupna razstava z naslovom Zgodba našega planeta predstavlja tri Krivičeve fotografske multivizije, naslovljene Kaliyuga, Prostori tišine in Tribe. Fotografije, na katerih je po svetu uveljavljeni slovenski fotograf krajinar ujel značilnosti, skupne vsem kulturam, pripovedujejo zgodbe o svetovnih lepotah.

Multimedijski umetnik Dobrila pa s svojo interaktivno instalacijo Pegla poskuša idejno "stimulirati moške k emancipaciji". Instalacija, ki s pomočjo računalnika omogoča risanje ali ustvarjanje glasbe med likanjem, dodeli tudi osnovnima pripomočkoma pri likanju popolnoma novi vlogi. Likalnik tako prevzame vlogo računalniške miške, likalna površina pa je podlaga zanjo. Prijetna glasba, ki jo ob tem ustvarjate, zagotovo pripomore k temu, da se tovrstnega, sicer dolgočasnega gospodinjskega opravila lotite z večjim veseljem.

Razstavni prostor preplavijo tudi glasbeni toni
Helsinška mednarodna galerija za sodobno umetnost MUU, v katero je trenutno vključenih 500 umetnikov, predstavlja in promovira sodobne umetnike z vsega sveta, ki delujejo na različnih umetniških področjih. Poleg razstav v galeriji prirejajo tudi koncerte, debatne forume, videopredstavitve, predavanja gostujočih umetnikov in kustosov ter izobraževanja v sklopu Media Base centra.