Foto:
Foto:

Po lanski svetovni praizvedbi Hazarskega slovarja - po romanu Milorada Pavića - se kontroverzni režiser v novem odrskem projektu ukvarja z romanom Bratje Karamazovi F. M. Dostojevskega.

Pestra mednarodna zasedba
Pri tem mu pomagajo pestra mednarodna igralska zasedba (Goran Šušljik, Sebastijan Cavazza, Livio Badurina, Felix Stroebl, Sonja Vukićević, Vesna Milek, Olga Pakalović in Hristina Popović), dramaturginja Livia Pandur, scenograf Marko Japelj, kostumografka Jelena Proković in avtor glasbe Richard Horowitz.

Novo Gledališče nove Evrope
Pandurjeva nova predstava sodi v sklop razvoja Novega Gledališča nove Evrope, ki ga je režiser opredelil kot veččutno gledališčnovega tisočletja, ki spaja različne umetniške principe in izkušnje, ki v zlitju kreativnih energij, v multilingvističnosti in multikulturalnosti rojevajo povsem nov gledališki jezik. Pri tem Pandurja zanima predvsem raziskovanje genealogije četrte dimenzije, kjer entiteta časa v prostoru gledališča postaja ČASPROSTORTHEATER.

Gledališka koprodukcija
Predstava 100 minut/One hundred minutes je nastala v produkciji Festivala Ljubljana in Pandur.Theaters ter v sodelovanju s festivalom Ex Ponto in Televizijo Slovenija.