Foto:
Foto:

Te je izmed 22 predstav, uprizorjenih na slovenskih ljubiteljskih odrih v pretekli sezoni, izbrala režiserka, prevajalka in igralka Alenka Bole Vrabec. Srečanje se je začelo z uvodno predstavo Limonada Iztoka Lovriča v izvedbi kulturnega umetniškega društva Šentvid nad Ljubljano, ob robu gledališkega dogajanja pa bodo nocoj ob 19.00 odprli še fotografsko razstavo Jožeta Bediča.

Po uvodni predstavi so tudi slovesno odprli Čufarjeve dneve, in sicer s satiro Ivana Cankarja Za narodov blagor v izvedbi ljubljanskega Šentjakobskega gledališča. Srečanje se bo nadaljevalo v soboto s Partljičevo komedijo Čaj za dve, to bo izvedla gledališka skupina DKD Svoboda iz Senovega. Dan pozneje bo KUD Zarja Trnovlje iz Celja zagnal Hrup za odrom Michaela Frayneja. Loški oder iz Škofje Loke bo v ponedeljek uprizoril Molierove Improvizacije v Versaillesu - Scapinove zvijače.

Srečanje bo h koncu pripeljal Teatr Trotamora z Gorečo vasjo Reinerja Wernerja Fassbinderja in Lopeja de Vege. Tekmovalni del ljubiteljskega srečanja pa bo v sredo sklenila predstava Vsega je kriva Marjana Deržaj v izvedbi domačega gledališča. Temu bo sledila še podelitev nagrad in plaket ter nastop Halgato bande.

Izbrali bodo najboljšo predstavo po izboru žirije (Boris Kuburič, Alen Jelen in Lojze Domanjko), ta bo izbrala tudi prejemnike Čufarjeve plakete za najboljšo moško in žensko vlogo, svojo najboljšo predstavo pa bo izbralo tudi občinstvo.