Foto:
Foto:

Art kino bo deloval v okviru kina Odeon, namenjen pa bo projekcijam slovenskih, evropskih in nehollywoodskih filmov. Predvideni so tudi avtorski večeri in posebni ciklusi filmov.

Art program je nastal pod okriljem ideje o vseslovenski kinotečni mreži umetniškega kina, ki se je začela v Slovenski kinoteki v Ljubljani. Izolski kino se je s predvajanjem umetniških filmov pridružil novomeškemu kinu in ljubljanskemu Kinodvoru, ki bosta program art kina začela predvidoma sredi oktobra. Za pridružitev programu art kina so se odločili zaradi velikega zanimanja za tovrstne filme, ki so jih sicer v kinu vrteli ob sredah.

Program
Program art kina se bo vrtel vsak dan, najprej pa bodo predvidoma na vrsti predvsem evropski filmi. Od ponedeljka do srede si bodo cinefili lahko ogledali svetovne in domače umetniške filme, ki v Izoli še niso bili predvajani, ob sredah in četrtkih bodo na vrsti svetovni filmi mlajše produkcije, petki pa naj bi bili namenjeni filmskim ciklusom.

Vzgoja mladih
Posebno pozornost bodo namenili tudi vzgoji mladih. Za predšolske otroke, osnovnošolce in dijake bodo na voljo posebne dopoldanske in popoldanske kino predstave, program pa bo obsegal risanke in otroške ter mladinske filme.

Klub ljubiteljev umetniškega filma
V okviru novega art programa bo začel delovati tudi Klub ljubiteljev umetniškega filma, ki naj bi prispeval h kakovostnejšemu oblikovanju in izobraževanju občinstva. Člani kluba si bodo lahko izmenjevali informacije in izkušnje, prirejali pogovore s filmskimi ustvarjalci ter organizirali različne delavnice in predavanja.