Foto:
Foto:

Skupino umetnikov mlajše generacije sestavljajo Jaša Mrevlje iz Ljubljane, Peter Furlan in Martina de Lugnani iz Trsta ter Simone Settimo iz Padove.

razstavišču Thetis pa prikazujejo nadgradnjo svojih dosedanjih del. V skupinskem delu, ki so ga poimenovali Dafne, vsak posameznik izraža neomejeno, avtonomno avtorsko pozicijo.

V notranjosti razstavišča Thetis bo na ogled montažna struktura, ki je nastala v sodelovanju s tržaško skupino arhitektov Plan 9, v parku pa bo pet razstavnih celic, ki so jih poimenovali Store Rooms.

V dialogu z mestom
Znotraj projekta Dafne je nastalo tudi več manjših projektov, ki vzpostavljajo dialog med razstavnim prostorom in mestom. Že od 20. 9. je tako na Campo Santa Margherita v Benetkah postavljen plakat Dafne. Ta prikazuje deklico, ki sedi na gugalnici. Na nekaterih krajih po Benetkah si lahko mimoidoči ogledajo videoinstalacije Hide and Seek, po mestnih ulicah pa je izobešena tudi serija personaliziranih plakatov.

Tudi interaktivno
Interaktivni del projekta predstavlja Dafne.nu, ki je nastal v sodelovanju z mladim spletnim oblikovalcem Matevžem Klanškom.

Razstavo spremlja katalog, ki je sicer samostojno delo, saj poleg predstavitve umetnikov prek svododne grafične obdelave združuje tudi prispevke mladega italijanskega literata Piera Pasinija.