Foto:
Foto:

V dunajski nacionalni knjižnici bosta jutri s pozdravnim nagovorom prireditev odprla ministrica za kulturo Rihterjeva in Walterja Famlerja, generalnega sekretarja dunajskega društva Kunstverein Wien Alte Schmiede.

Rihterjeva podarja knjige
Rihterjeva si bo ob tej priložnosti tudi ogledala nacionalno knjižnico in jim podarila paket knjig slovenske izvirne literature.

Pestro v dunajski nacionalni knjižnici
Največ kulturnega dogajanja bo v dunajski nacionalni knjižnici, kjer bodo jutri zvečer nastopili Boris Pahor, Drago Jančar, Dane Zajc in Janez Škof. Kurator slovenske literarne predstavitve na Dunaju je pesnik Aleš Šteger, pod njegovo taktirko pa se bodo med drugimi dogodki na Dunaju predstavili še Maja Novak, Andrej Blatnik, Andrej Skubic, Lojze Kovačič, Jani Virk in drugi. Predstavitev slovenske literature bo zaokrožil pogovor na temo Slovenija in Evropa, ki ga bosta vodila Aleš Debeljak in Carl Henrik Fredriksson.

Predstavljene vse zvrsti umetnosti
Poleg slovenske literarne produkcije bodo na Dunaju predstavili tudi slovansko ustvarjalnost na področju filma, glasbe, fotografije in likovne umetnosti. Kot predstavniki slovenske glasbe bo nastopila skupina Orlek, na spremljevalnih dogodkih pa se bosta med drugimi predstavila tudi grafik Janez Matelič in slikarka Ljerka Kovač.

Predstavitev organizira omenjeno društvo v sodelovanju s Študentsko založbo, ministrstvom za kulturo in veleposlaništvom Republike Slovenije na Dunaju.