Foto:
Foto:

Meta Hočevar, ki je pri postavitvi te drame že sodelovala kot scenografka, se je tokrat lotila režije. Kot je poudarila na tiskovni konferenci, se je osredotočila predvsem na besedo, spektakelskost se ji zdi tokrat drugotnega pomena.



Smoletovo besedilo, ki velja za eno najpomembnejših del slovenske dramatike, je po mnenju ustvarjalcev predstave vedno znova aktualno in morda bo znova zbudilo zanimanje za slovensko dramatiko, ki je bila v preteklih letih nekoliko zanemarjena.

Na obisku avstrijski državni sekretar Morak
Na povabilo ministrice za kulturo Andreje Rihter je na dvodnevnem delovnem obisku v Sloveniji avstrijski državni sekretar za kulturo in medije Franz Morak. V spremstvu ministrice si je že ogledal Muzej novejše zgodovine v Celju, na Brdu pri Kranju pa so popoldne potekali dvostranski pogovori o sodelovanju med državama na področju kulture. Ministrica in avstrijski državni sekretar sta se po pogovorih strinjala, da je sodelovanje med državama že sedaj zelo dobro.

V soboto zvečer si je ugledni gost v ljubljanski Drami ogledal tudi premiero drame Krst pri Savici. Drugi dan obiska pa si bo avstrijski sekretar ogledal Moderno galerijo in filmski studio Viba film v Ljubljani.