Foto:
Foto:

Požrešnost v okviru mednarodne raziskave gledališča Via Negativa sta zasnovala Bojan Jablanovec in Nana Milčinski. Predstavo ustvarjajo domači ustvarjalci Daša Doberšek, Petra Govc, Barbara Kukovec, Jaka Lah, Boris Mihalj, Mateja Pucko in Grega Zorc ter gostje iz Belgije in Španije.

Posebnost predstave je, da je kljub 17 pripravljenim prizorom potek predstave odvisen od gledalcev. Iz razstavljene hrane bodo izbrali po tri živila in združevali nastope igralcev v nove zgodbe.

Novo pa je tudi vodenje predstave, saj se bodo voditelji izmenjevali po natančnem urniku. Že naslednjo, ki bo na vrsti 23. 11., bo vodil radijec Jure Longyka, dva dneva pozneje bo na oder stopila Barbra Drnač, 27. 11. še ena plesna strokovnjakinja Blažka Müller Pograjc, konec novembra, 29. 11., pa še en znan obraz s TV-zaslonov, Lado Bizovičar. Vodenje predstav o požrešnosti pa so potrdili še Miša Molk, Igor Bergant in Rebeka Dremelj.

Raziskava Vie Negative poteka po metodi redukcije, zato se ne uporablja odrske iluzije, kot so dramsko besedilo, scenografija ali kostumografija. Ustvarjalci predstave še posebej poudarjajo vlogo gledalcev, ki precej določajo potek dogodkov na odru - združujejo nastope igralcev v nove prizore in določajo njihov vrstni red.