Foto:
Foto:

Tema glavne razstave letos že desetega festivala je Global detail, selektor Wim Melis pa je med razstavljalce uvrstil tudi ciklus Trn slovenskega fotografa Damjana Kocjančiča.

Osama in droge kot zrcalo sprememb naše tranzicijske družbe
Projekt Trn je nastal v koprodukciji Strip Corea in Mestne galerije, v njem pa se umetnik ukvarja s težavo vse večje osamljenosti mladih in z razmahom uporabe drog
kot poskusom bega. S fotografijami dokumentira vsakokratni kolaps v osamo in s tem portretira socialno situacijo naše družbe, je še zapisano v predstavitvi.

Tribute dokumentarni fotografiji
Poleg glavne razstave bodo na festivalu sočasno na ogled še številne fotografske razstave, med njimi razstava Tribute, posvečena 10 fotografom, ki so imeli pomemben vpliv na dokumentarno fotografijo.

Prelude in Gallery circuit
Obiskovalci, ki jih je vsako leto okoli 15.000, si bodo lahko ogledali tudi razstavo Prelude, ki bo predstavila pregled novih del nizozemskih ustvarjalcev in razstavo Gallery circuit, v kateri bo prek 30 galerij in muzejev predstavljalo sodobno fotografijo.

Spremljevalni program
Poleg osrednjega razstavnega programa festival ponuja še bogat spremljevalni program s predavanji, seminarji in delavnicami. Izdali bodo tudi obsežen festivalski katalog.