Foto:
Foto:
Društvo poklicnih radijskih in televizijskih napovedovalcev

Nagrado za življenjsko delo sta prejeli na današnji slavnostni podelitvi v Studiu 14 Radia Slovenija.

Nagrada društva poklicnih radijskih in televizijskih napovedovalcev
Kristalni mokrofon, nagrado za izjemne dosežke na področju govorjene besede, bienalno podeljuje Društvo poklicnih radijskih in televizijskih napovedovalcev. Pred dvema letoma sta lavreata postala Maja Moll in Janko Ropret, letos pa se je društvo odločilo, da v sklopu praznovanja visoke obletnice Radia in Televizije Slovenija podeli kristalna mikrofona za življenjsko delo.

Legendarni radijski voditeljici Natašo Dolenc in Mario Roso Lojk Francesconi, ki sta s svojo jezikovno kulturo bogatili programe nacionalnega radia, je izbral Izvršni odbor društva z utemeljitvijo, da sta prispevali k ohranjanju visoke ravni govorjene besede in pustili močan pečat v radijskem mediju.

Pester kulturni program prireditve
Prireditev s podelitvijo nagrad je vodilo kar 16 voditeljev, med njimi Ida Baš, Janez Dolinar, Jure Franko in Nataša Bolčina Žgavec, ki je tudi predsednica Društva poklicnih radijskih in televizijskih napovedovalcev. Za popestritev dogodka pa so poskrbeli glasbeniki. V živo so tako v studiu nastopili Katalena, Hamlet Express, Jure Ivanušič, Alenka Godec in Nude.

Prisluhnite posnetku prireditve

Posnetku prireditve lahko prisluhnete jutri ob 20.00 na programih Radio Slovenija 1, Radio Koper - Capodistria in Radio Maribor.