Foto:
Foto:

Gre za drugo otroško knjigo, ki jih je slavna pop pevka začela izdajati septembra. Po Angleških rožicah in Jabolkih gospoda Peabodyja namerava Madonna izdati še tri knjige.

Zgodba knjige Jabolka gospoda Peabodyja se dogaja leta 1949 v ameriškem Happvillu. Gospod Peabody je priljubljen osnovnošolski učitelj in trener baseballa. Nenadoma se začnejo o njem širiti govorice, toda gospod Peabody govorice utiša z naukom o tem, kako je treba previdno izbirati besede, da ne bi drugim prizadejali trpljenja.

Madonna je knjigo, ki obsega 32 strani, posvetila učiteljem. Navdih za knjigo je 300 let stara zgodba, ki mi jo je povedal učitelj kabale. Upam, da sem kabalo pravilno predstavila, je zapisala slavna pevka.

Značilnost pevkinih knjig so vsakič novi junaki v vsakič drugem časovnem obdobju in drugem kraju. Prva knjiga Angleške rožice govori o deklicah v Londonu, druga knjiga pa se je preselila med fante v Ameriko. Vsako knjigo posebej pa opremijo svetovno znani ilustratorji. Zadnjo knjigo je ilustriral Loren Jong. Naslednja knjiga - Jakov in sedem razbojnikov - bo izšla aprila prihodnje leto.

Če so Angleške rožice postavile svojevrsten rekord s tem, ko so sočasno izšle v 30 jezikih v več kot 100 državah, jim Jabolka gospoda Peabodyja vneto sledijo: knjigo so izdali v 37 jezikih in v več kot 110 državah.