Foto:
Foto:

Izid knjige spremlja svojevrstna posebnost: knjigo so prevedli v 30 jezikov in jo sočasno izdali v sto državah po svetu - Angleške rožice so izšle tudi v slovenščini. Po Madonninih besedah knjiga piše o zavisti in ljubezni in o tem, kako to povzroča toliko nepotrebnega trpljenja.

Delo je nastalo po resnični življenjski izkušnji iz otroštva svetovno znane zvezde pop glasbe. Angleške rožice je navdušujoča zgodba o pomembnosti sočutja in nagradi za pravo prijateljstvo, še dodaja Madonna. Pevka upa, da bo knjiga navdihnila otroke in odrasle. To je prva od petih knjig, vsaka pa bo izdatno opremljena še z ilustracijami.

Kratka vsebina
Kot pojasnjujejo pri založbi, The Callaway Editions, knjiga govori o štirih enajstletnih dekletih, najboljših prijateljicah. Deklice so neločljive in kar malo zavidajo drugemu dekletu, pravi lepotici v soseščini. In prav zaradi Binah so štiri prijateljice zelene od zavisti. Vse pa se popolnoma spremeni, ko se dekleta odpravijo na prav posebno potovanje in tam spoznajo, da tudi življenje Binah ni nič zavidljivo.

Načrti - druga knjiga
Založniki pričakujejo, da bodo angleške rožice dosegle podoben uspeh kot na primer uspešnice o mladinskem čarovniku Harryju Potterju. Pripravljajo pa že novo knjigo, in sicer Mr. Peabody's Apples, ki bo izšla predvidoma 10. novembra.