Foto:
Foto:

Gangl je bil nagrajen v sekciji igranega programa, žirija pa je v obrazložitvi zapisala, da film odseva zbeganost sodobnega človeka, sam pa da ima čvrsto in dobro organizirano dramaturško in vizualno strukturo.

Omnibus treh zgodb
Gangl je 93-minutni omnibus treh zgodb, ki ga je po lastnem scenariju zrežiral 39-letni Marko Radmilovič nastal pa je pod okriljem uredništva izvirnega igranega programa RTV Slovenija. V njem so zaigrali Romana Šalehar, Sekumandy Konde-Mady, Miloš Battelino, Lojze Svete, Samo Šimat in Tina Kren.

Velika nagrada filmu Čile, utrujeni heroji
Veliko nagrado so v soboto na zaključni slovestnosti festivala podelili delu Čile, utrujeni heroji v produkciji hiš Ravas and Rivas in Arte France.

Zlata oliva Juriju
Zlato olivo v kategoriji igranega programa pa je dobil TV-film Jurij v produkciji The Bottom Line ter v sodelovanju z RAI Cinema in Tele plus.

Italijani so imeli najboljšo selekcijo
Nagrado za najboljšo selekcijo je pa je na festivalu prejela Radio-televizija Italija (RAI), ki je imela ob nagrajeni ekološki oddaji Igra terorja in nagrajenem TV-filmu Jurij v konkurenci tudi izjemno dober dokumentarec Nekoč je bil Šanghaj.