Foto:
Foto:

Festival od leta 1996 organizira društvo Cineast, namenjen pa je promociji filmske in video produkcije, ki ne nastaja na televiziji in je ne financira Filmski sklad RS.

12 nagrajenih filmov
V sklopu festivala si bo mogoče ogledati dvanajst nagrajenih filmov in še devet filmov, ki po mnenju žirije z lastno filmsko ustvarjalnostjo posegajo v polje najsodobnejše slovenske filmske in video kulture.

Odločila je žirija
Žirija v sestavi filmska kritičarka Neva Mužič, oblikovalec Vid Sark, fotograf Tadej Žnidarčič in režiserka Urška Žnidaršič je nagrajence izbrala med 73 konkurenti.

Nagrade v štirih sekcijah
Nagrade bodo podelili po projekciji ob 20.00, prejeli pa jih bodo Boštjan Lazukič za film Svetinje - musical experience, Luksuz produkcija Krško za film X in Tone Müller za Horuk dejmo! za dokumentarni film.

V sekciji igranega filma bodo nagrade prejeli Razprodaja sreče Marka Horvata, ZF Anžeta Petriča in Milo za žajfo Marka Badovinaca.

Happy valentines Urbana Velkavrha, O. K. Žige Piliha in Delirium cigaretens Borisa Stivičeviča je žirija ocenila za najboljše eksperimentalne filme, medtem ko bodo šla v sekciji animirani film priznanja Gorazdu Bizjaku in Romanu Ražmanu za animacijo Osmoza, Mitji Mančku za Našo evolucijo in Urbanu Velkavrhu za Patterns.

Posebno priznanje bo žirija podelila Ani Gruden.