Foto:
Foto:
Beyonce Knowles, 2003

so na včerajšnji podelitvi pobrali največ MTV-jevih nagrad.

Raperka Missy Elliott je poleg najpomembnejše nagrade - nagrade za najboljši video leta - prejela tudi nagrado za najboljši hip-hop video.

Reperka je obe nagradi prejela za skladbo Work It.

Nagrada za najboljši ženski video, najboljši video na področju ritma in bluesa ter nagrada za najboljšo koreografijo so šle v roke pevki Beyonce Knowles.

Tudi Justin Timberlake, ljubljenec najstnic, je dobil tri nagrade: nagrado za najboljši popvideo, nagrado za najboljši plesni video in nagrado za najboljši moški video.

Najboljši novi izvajalec je postal raper 50 Cent. Slednji je dobil tudi nagrado za najboljši raperski video.

V roke britanske skupine Coldplay so šle nagrade za najboljši skupinski video, za najboljši režijo in za preboj, vendar so fantje na prireditvi poskrbeli za presenečenje, saj so nagrado posvetlili Johnnyju Cashu, ledendarnemu pevcu rokenrola.

Slednji je bil tudi nominiran v šestih kategorijah, vendar je prejel zgolj eno nagrado, ceremonije v Radio City Music Hallu pa se ni udeležil, ker se trenutno zdravi v nashvillski bolnišnici.

Med preostalimi nagrajenci so še rokovska zasedba Linkin Park za najboljši rokovski video, reper Eminem za najboljši filmski video, britanska eksperimentalna skupina Radiohead za najboljšo umetniško režijo in skupina The White Stripes za najbolje izdelan video.

Nagrado za življenjske dosežke pa je prejel britanski bend Duran Duran, ki je začel izdelovati videe, še preden se je ustanovila MTV in jih začela predvajati.