Foto:
Foto:

Predstava je nastala po konceptualni zamisli Iztoka Kovača in je sokoreografsko delo Kovača in enega najboljših evropskih improvizatorjev, Britanca Julyena Hamiltona.



Vsaka predstava - unikat
Nepredvidljivo predstavo gradita dve izraziti koreografski poetiki in več kot 40 vnaprej določenih koreografskih sekvenc, ki bodo na vsaki uprizoritvi predstavljene v drugem zaporedju. Tako bo vsaka predstava unikatna.

Navdih v aktualnih temah
Ideja predstave izvira iz pogovora o aktualnih temah med Kovačem in pesnikom Urošem Zupanom, v katerem sta razpravljala tudi o Malapartejevem romanu Koža. Ta je za koreografa tudi glavni navdih predstave. S. K. I. N. raziskuje gibalne možnosti v prostoru, na neki način pa je tudi projekt eksperimentalne improvizacije.

En-knap
En-knap je mednarodna plesna skupina, ki je bila na pobudo koreografa Iztoka Kovača ustanovljena leta 1993 v belgijskem Leuvnu. Skupina, ki ima stalni sedež v Ljubljani, je s svojimi plesnimi in filmskimi projekti ter značilno estetiko dosegla viden prostor v evropskem prostoru sodobnega plesa. Iztok Kovač je s skupino En-knap do sedaj ustvaril osem predstav.

S. K. I. N. na tujih odrih
Predstava S. K. I. N. bo 7. in 8. decembra gostovala na Festivalu Crossroads v Varšavi na Poljskem, 16. in 17. decembra 2003 pa v Place Theatre v Londonu v Veliki Britaniji.