Foto:
Foto:

Roland Schimmelpfennig velja za enega najbolj priljubljenih sodobnih dramatikov, ki v svojih dramah obravnava probleme modernega sveta in posameznika v njem.

V Push up 1-3 avtor pripoveduje zgodbo o usodah uslužbencev velikega podjetja, boju za premoč in ceni, ki jo plačujemo v svetu, kjer veljata le funkcionalnost in učinkovitost. Samo besedilo ima inovativno dramsko strukturo, ki se odmika od klasične dramske forme predvsem z nizanjem prizorov v hitri menjavi dialogov in notranjih monologov. Prevod besedila je delo Roberta Vouka, v Sloveniji pa bo uprizorjeno prvič.

Proti filmski režiji
Režiserka Mateja Koležnik se je s hitro montažo prizorov, kadriranjem in s prepletanjem dialoških ter monoloških sekvenc poskusila približati filmski režiji, saj besedilo s svojo strukturo omogoča radikalno režijo in inovativen avtorski pristop do besedila.

Zasedba

V delu Push up 1-3 se bodo na kranjskem odru predstavili: Peter Musevski, Veronika Drolc, Darja Reichman, Matjaž Tribušon, Vesna Jevnikar, Matjaž Višnar, Gaber K. Trseglav, Vesna Slapar, Ciril Roblek, Robert Rajgelj in Jošt Cvikl.