Foto:
Foto:

Koporc se je rodil leta 1926 v slovenski prestolnici in je slikarstvo študiral na takratni Akademiji upodabljajočih umetnosti, kjer je opravil tudi specialko.

Risba in figura
Slikar, ki je imel svojo zadnjo samostojno razstavo letos v Laškem, je svoje dinamične kompozicije gradil na risbi in figuri.

Njegove slike so žive in polne gibanja, kar je dosegel z različnimi postavitvami ženskih in moških figur v prostoru. Živahnost slik pa je slikar, ki je bil dolga leta podpredsednik druš-
tva Exlibris Sloveniae, dosegal tudi s pestro barvno paleto.

V svobodnem poklicu se je Koporc v glavnem posvetil slikanju v olju, predvsem figuraliki in krajini, veliko pa se je ukvarjal z risbo, ilustracijo, malo z grafiko oziroma exlibrisom in kopiranjem gotskih fresk.

Figuralika kot osnovna tema
Leta 1959 se je zaposlil kot likovni pedagog, nato pa se je po 18 letih znova vrnil v svobodni poklic. Razstavljal je na več kot 50 samostojnih in mnogih skupinskih razstavah ter se več kot 70-krat udeležil slikarskih kolonij doma in v tujini, kar mu je dajalo možnost, da se je posvetil krajinskemu slikarstvu. Kljub temu je njegova poglavitna tema ostala figuralika.