Foto:
Foto:
Branko Potočan, Nekje vmes

Potočan v gibalni predstavi s pomočjo šestih plesalcev - Jana Menger, Dušan Teropšič, Tina Janežič, Sebastijan Starič in Gregor Luštek - govori o poti kot o povezavi med prostori.

Potočan o predstavi
Nekje vmes je časovno stanje v prostoru, kjer je čas brezčasen in prostor brezobličen. Edina meja je spiralno dvigajoče se stopnišče in na njem pogledi gledalcev. Stopnice oblikujejo visok in ozek valj, ki je kraj dogajanja nekje vmes. Tu plesalci idejo predstave ponazarjajo s svojstvenimi gibalno-plesnimi pristopi, kot so lebdenje, visenje, nihanje, dvigovanje in vzpenjanje, spuščanje in padanje, je o predstavi zapisal avtor.

K plesu iz fakultete za šport
Branko Potočan, ki je študiral na Fakulteti za šport se je s plesom začel ukvarjati precej pozno, šele pri 23 letih. Pridružil se je Plesnemu Teatru Ljubljana, plesal pa je tudi pri različnih plesnih skupinah, med drugim tudi pri svetovno znani plesni skupini Wima Vandekeybusa Ultima vez.

Branko potočan in Fourklor
Pred sedmimi leti je ustanovil fizično gledališče Fourklor, s katerim je ustvaril več odmevnih predstav - med njimi morda najodmevnejšo The Doors - ter zanje prejel različna priznanja v Sloveniji in na mnogih gostovanjih v tujini.

Delavski naboj hrastniških knapov
Potočan se v svojih koreografijah velikokrat opira na socialno problematiko. Z gibi opisuje socialno problematiko malega človeka, delavca v rudniku, knapa, izgubljenega v vrtincu družbenih sprememb. Pri tem pa žalostne in tragične zgodbe pripoveduje na humoren način.

Vitkar in Cankarjev dom
Plesna predstava Nekje vmes je nastala v koprodukciji zavoda Vitkar in Cankarjevega doma. Zaradi omejenega števila gledalcev, ki bodo lahko prisostvovali predstavi, bo poleg že omenjene premiere, 22. 10., premierno uprizorjena tudi naslednji dan, 23. 10. ob 21.00. Ponovitvi pa bosta 25. in 29. 10. ob 21.00.