Foto:
Foto:

Letošnje že 18. literarno srečanje po besedah direktorja Iztoka Osojnika prinaša pester program, ki pozornosti ne namenja samo srednji Evropi, temveč korespondira tudi s svetovno literarno javnostjo.

Pester program na Vilenici
V petih dneh bodo literati, literarni kritiki in teoretiki ter vsi zainteresirani ljubitelji literature lahko navzoči pri javnem branju literature, simpoziju o Staroslovni mitologiji, odprtju knjižnega sejma in najrazličnejših delavnicah.

V sklopu Vilenice bo potekalo tudi srečanje urednikov srednjeevropskih revij in založnikov, matineja ameriške poezije in predstavitev sodobne črnogorske literature.

Nagrajenec Vilenice je Mirko Kovač
Seveda na mednarodnem literarnem srečanju vsako leto podelijo tudi nagrado vilenica. Letos jo bo prejel avtor številnih romanov, dram, kratkih zgodb in scenarijev, srbski literat Mirko Kovač. Bralci ga poznajo predvsem po dveh romanih, Morišče - prvenec iz leta 1962 - in Kristalne rešetke iz leta 1995.

Nagrado avtorju, ki se v svojih delih ukvarja s tabuiziranimi temami in prikazovanjem človeških nagonov, bodo podelili 6. 9. ob 19.15 v jami Vilenica na družabnem srečanju, ki ga bo popestril nastop pevca Aleša Hadalina.