Barbara Kastelec: Trichia Decipiense, 2020, akril na platnu. Foto: Kibla/Barbara Kastelec
Barbara Kastelec: Trichia Decipiense, 2020, akril na platnu. Foto: Kibla/Barbara Kastelec

Umetnica izhajajoč iz biološkega, fiziološkega, ekološkega, antropološkega, filozofskega in likovnega proučevanja posameznih mikroorganizmov upodablja fantastične prizore.

Poseganje v življenja večjih organizmov
"Pri tem se osredotoča na odslikavo posameznih majhnih delcev; poleg njihove biološke strukture jo zanima, na kakšen način lahko ti mikroorganizmi posegajo v življenja večjih organizmov in kako njihov mikrokozmos postaja del v mozaiku večjega makrokozmosa, v katerega smo vpeti ljudje, rastline in živali," so ob razstavi zapisali v Kibli, pod katero spada galerija artKIT.

Barbara Kastelec. Foto: barbarakastelec.com
Barbara Kastelec. Foto: barbarakastelec.com

Slikarstvo, ilustracija in video
Barbara Kastelec (1976) od leta 1997 razstavlja tako po Sloveniji kot v tujini. Njena umetniška produkcija vključuje področja slikarstva, ilustracije in videa.

Leta 2001 diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) v Ljubljani, kjer je leta 2004 tudi magistrirala iz slikarstva. Istega leta je sodelovala kot vodja na mednarodnem projektu Let’s realize the White Paper Trough Art v Wroclawu na Poljskem. Poleg samostojne prakse od leta 2005 deluje kot voditeljica slikarskih tečajev za otroke, mladostnike in odrasle. Od leta 2006 ima status samostojne kulturne delavke.

Razstava Nevidni sopotniki je galeriji artKIT na Glavnem trgu v Mariboru na ogled do 10. marca.