Foto: BoBo
Foto: BoBo

Tako so sporočili z Občine Piran.

Ambrožič Verderberjevo je župan pred tem predlagal občinskemu svetu v imenovanje za direktorico s polnim mandatom, a ni dobila dovoljšne podpore.

Sorodna novica Mara Ambrožič Verdeber ne bo vodila obalnih galerij

S tremi glasovi za in dvanajstimi proti
S ponedeljkom se je iztekel mandat dosedanji direktorici obalnih galerij Jelki Pečar, zato je Zadković sklical izredno sejo, na kateri pa je občinski svet s tremi glasovi za in 12 proti imenovanje Ambrožič Verderberjeve zavrnil. Svetnike je med drugim zmotilo dejstvo, da predlagana kandidatka ni dobila pozitivnega mnenja sveta zavoda, prav tako je negativno mnenje k njeni kandidaturi dala občinska komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

Župan Zadković je ob odločitvi o imenovanju Ambrožič Verdeberjeve za vršilko dolžnosti ponovno zavrnil očitke glede postopka izbire kandidatke. Med drugim je župan pridobil mnenje sveta zavoda, ki je zapisal, da imata obe kandidatki (torej tudi Ambrožič Verdeberjeva) potrebne kompetence, ustrezen program in vizijo razvoja zavoda, so v sporočilu za javnost navedli na občini.

Ob tem so ostro zavrnili očitke o političnem kadrovanju. "Poskus nekaterih članov občinskega sveta, da bi za direktorico imenovali drugo kandidatko, nekdanjo občinsko svetnico in članico politične stranke, ki je želela izsiliti njeno imenovanje, župan razume kot poskus dejanskega političnega kadrovanja, ki mu odločno nasprotuje," so še zapisali.

Sorodna novica Za vodenje Obalnih galerij piranski župan predlagal Maro Ambrožič Verderber

V svetniški skupini SD so na izredni seji namreč predlagali, da bi občinski svet obravnaval tudi kandidaturo Dušanke Đukić, ki je prišla v ožji izbor in dobila pozitivno mnenje sveta zavoda.

Kot so navedli na občini, utemeljitev pozitivnega mnenja sveta zavoda o drugi kandidatki župana ni prepričala, saj meni, da svet zavoda ni dal strokovnega pojasnila in mnenja glede kandidatkinih kompetenc, izkušenj, referenc in vizije. Ob tem so ponovno poudarili mednarodne reference izbrane županove kandidatke.

Na občini pojasnjujejo, da je občinska komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja v sestavi treh od petih članov svoje mnenje podala na podlagi pridobljenega gradiva, na podlagi izenačenega izida glasovanja (eden za, eden proti in eden vzdržan) pa je podala negativno mnenje brez obrazložitve.