Glave, akril, platno. Boštjan Jurečič. Foto: Galerija Generali
Glave, akril, platno. Boštjan Jurečič. Foto: Galerija Generali

"Boštjan Jurečič ne preseneča samo s svojo edinstveno tehniko izpiranja, temveč z mnogoplastnimi slikarskimi strukturami, ki odlikujejo vse slike z razstave," so zapisali ob virtualni postavitvi.

Pot po galeriji vodi od največje slike Glave iz leta 2015, ki usmerja pogled v mračne figure skupine čikaških gangsterjev, mimo drobne, intimne slike z naslovom Dotik, pa vse do zanimive Ma-ni-tu. V drugi sobi, polni živopisnih slik, si je mogoče ogledati podobo para za kultnim stolom Rex in dinamičnim platnom Akcija, utrinkom z nogometne tekme.

Virtualna razstava SLIKE 151617 je dostopna na tej povezavi.

Zavarovalnica Generali prek svoje galerije podpira umetnost in predvsem sodobne slovenske umetnike. Njihova zbirka obsega več kot tisoč umetniških del moderne likovne umetnosti in kiparskih del. V virtualni galeriji si je mogoče ogledati dela domačih in tujih umetnikov, med drugim tudi dela Arneja Hodaliča, skupine IRWIN, Andreja Jemca, Nataše Ribič Štefanec in številnih drugih.


Spodaj lahko prisluhnete pogovoru s slikarjem in likovnim kritikom Miho Colnarjem, ki predstavlja slikarjev način dela in odnos do ustvarjanja.