V napadu na koncertno dvorano Bataclan, v kateri je imela koncert ameriška skupina Eagles of Death Metal, je bilo ubitih 90 ljudi. Foto: Reuters
V napadu na koncertno dvorano Bataclan, v kateri je imela koncert ameriška skupina Eagles of Death Metal, je bilo ubitih 90 ljudi. Foto: Reuters

Iz koncertne dvorane Bataclan so sporočili, da so užaloščeni, ker so neznanci ukradli Banksyjevo delo, ki je predstavljalo simbol spominjanja in pripadnosti.

Umetniško delo so izrezali s kotnimi brusilkami
Za zdaj je znano le to, kar je povedal vir blizu preiskovalne skupine: za televizijo LCI je pojasnil, da je imela skupina zakrinkanih oseb s sabo kotne brusilke, s katerimi so izrezali umetniško delo in ga naložili na tovornjak.

Beli grafit žalujoče ženske, katere obraz je zagrnjen s tančico, se je na vratih za zasilni izhod iz dvorane pojavil lani poleti, ko je bil umetnik aktiven tudi v drugih predelih mesta.

V bližini zasilnega izhoda
Grafit, ustvarjen s šablono, je naslikal v bližini zasilnega izhoda, skozi katerega je ob terorističnem napadu leta 2015 zbežalo na stotine ljudi. V napadu, ki so ga 13. novembra tega leta izvedli islamistični teroristi med koncertom ameriške skupine Eagles of Death Metal, so ubili 90 ljudi. (Grafit si lahko ogledate spodaj.)

Kakovostni vandal iz Bristola
Pot britanskega pouličnega umetnika in aktivista Banksyja se je začela v Bristolu, kjer se je rodil. Sebe opiše kot "kakovostnega vandala". Kljub številnim poskusom razkrinkanja mu je uspel ohraniti anonimnost. S svojim uličnim ustvarjanjem, ki je mešanica pikrega političnega komentiranja, narejenega na vizualno dopadljiv način, je hitro zaslovel na medmrežju, postal pa je zanimiv tudi za umetniški trg.