Železniki Foto: BoBo
Železniki Foto: BoBo

Najnujnejša intervencijska dela so bila sicer izvedena, a na celovito sanacijo v Selški dolini čakajo že 13 let. Če ne bo novih zapletov, pa naj bi naslednja pomlad zdaj vendarle prinesla začetek del.

Kot je ob obisku sosednje Poljanske doline dejal minister za okolje Andrej Vizjak, kjer si je ogledal potek tamkajšnje poplavne sanacije, se mrtvi tek najobsežnejšega tovrstnega projekta v državi zdaj vendarle izteka.

"Odštevamo mesece do začetka gradnje prve faze. Če bo vse potekalo nemoteno, bo stekel tudi ta projekt. Gre za zajeten projekt," je dejal.

V dveh fazah je skupaj vreden kar 34 milijonov evrov. 13 let čakanja in več kot pet projektiranja v okviru projekta spremljajo tudi različni zapleti.

"Trenutno stanje je takšno, da je pridobljenih 80 odstotkov potrebnih zemljišč. Ostala so v postopku pridobivanja, nekatera žal v postopku razlastitve. V zaključni fazi je priprava dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja," je še pojasnil Vizjak.

Nato minister v začetku prihodnjega leta obljublja še izbiro izvajalca za izvedbo gradbenih del, ko naj bi po končno zabrneli tudi gradbeni stroji.