Gorenjska
slice
Foto: Bohinjski gorski reševalci s helikopterjem na pomoč kravi
Uspešno so jo vrnili lastniku, 18. julij 2017 ob 10:59 Bohinjski gorski reševalci so imeli v ponedeljek popoldne nenavadno nalogo – rešiti mlajšo kravo, ki je zdrsnila v grapo.
27
7.000 podpisov proti pripojitvi kranjske bolnišnice k jeseniški
20
17. julij 2017 ob 13:18 Župani 11 gorenjskih občin in okoli 7.000 občanov je podpisalo peticijo proti načrtovani pripojitvi kranjske bolnišnice k jeseniški.
Po iztirjenju vagonov železnica med Škofjo Loko in Kranjem spet odprta
8
17. julij 2017 ob 09:34 Na Slovenskih železnicah so v nedeljo sanirali posledice iztirjenja vagonov in za ves promet znova odprli progo med Škofjo Loko in Kranjem.
Pred vzponom v gore je treba preveriti vreme, pot in opremo
11
14. julij 2017 ob 18:22 Ob preteklih nekaj koncih tedna se je v gorah zgodilo kar nekaj nesreč, zato policisti pozivajo planince k premišljenim odločitvam in previdnosti.
Po torkovem iztirjenju težave z odstranjevanjem vagonov
13. julij 2017 ob 12:42 V torek se je iztirilo šest vagonov tovornega vlaka, ki je peljal od Kranja proti Škofji Loki, vendar so pri odstranjevanju posledic naleteli na težave, so pojasnili na Slovenskih železnicah. Proga ...
Zasedenost parkirišč v Bohinju lahko zdaj spremljate prek spleta Občina Bohinj je prenovila parkirni sistem z novimi parkomati in signalnimi napravami, ki sporočajo zasedenost parkirišč, to pa je mogoče po novem preveriti tudi prek spleta. Občina je projekt ...
21
Za nove lastnike kranjskogorskih žičnic gondola na vrh Vitranca prioriteta Družba Skiways, ta je solastnik smučišč na Kronplatzu in v Podkloštru, je novi večinski lastnik RTC-ja Žičnice Kranjska Gora.
37
V Domu upokojencev Kranj v navzkrižnem ognju medsebojnih tožb ZSSS se je odločil tožiti Dom upokojencev Kranj, ker direktorica Zvonka Hočevar delavcem ne želi poravnati potnih stroškov. Direktorica pa toži tiste, ki so jim plačali preveč potnih stroškov.
7
Nedeljsko neurje največ škode povzročilo na območju Kanala Nedeljsko neurje je največ težav povzročilo na območju severne Primorske ter Selške in Poljanske doline, kjer danes pospešeno odpravljajo posledice. Samo v Kanalu je škode za 100 tisoč evrov.
2
Foto: Požar v Qlandii pogašen, požarna straža ostaja Gasilci so požar v kranjski Qlandii pogasili. V intervenciji je sodelovalo 153 gasilcev, na prizorišču pa ostaja požarna straža. Zagorelo je v delu, ki so ga nameravali odpreti prihodnji mesec.
84
Iz kranjskogorske strani na Vršič znova šele od četrtka zvečer Cesta na Vršič bo do četrtka do 19. ure zaradi obnove na delu Erika-Vršič na kranjskogorski strani popolnoma zaprta.
Začelo se je s 14 časopisi: dolga zgodovina knjižnične dejavnosti v Kranju Kranjčani so si lahko prve knjige v javni knjižnici izposojali že več kot pred stoletjem. Leta 1907 je nekdanja čitalniška knjižnica postala ljudska in s tem dostopna vsem slojem.
9
Policisti na Brniku razstrelili sumljiv kovček Policisti Oddelka za protibombno zaščito v specialni enoti policije so razstrelili zapuščen potovalni kovček‎, ki so ga našli na območju letališča Jožeta Pučnika na Brniku.
19
Ljubljanski nadškofiji je vrnjenih še 800 hektarjev pokljuških gozdov Z odločbo UE Radovljica je bilo nadškofiji Ljubljana vrnjenih še 800 hektarjev gozdov na območju biatlonskega centra. Nadškofija je tako postala lastnica večine pokljuških gozdov.
93
Kamniški župan Marjan Šarec napovedal predsedniško kandidaturo Na jesenskih predsedniških volitvah je kandidaturo napovedal tudi kamniški župan Marjan Šarec, ki je prepričan, da je napočil čas za zamenjavo generacij na najvišjih položajih.
156

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč v kuhinji na poletnem taboru
Za mega poletni tabor, na katerega je prijavljenih 70 otrok, iščemo pomoč v kuhinji. Ker gre tudi za dvigovanje težjih loncev je delo primerno za fizično vzdržljivo osebo. ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 TV Transfrontaliera - TG regionale FVG

TV Maribor

07:00 Infokanal - TV Maribor
12:45 Utrip

Radio Koper

10:40 Pesem tedna
11:00 V središču

Radio Maribor

10:15 Pozitivna zgodba
11:00 Novice, osmrtnice
Kazalo