Gorenjska
slice
Krvavec z legendama Koširjem in Križajem proslavil 60 let
Praznovanje z legendama smučanja in glasbo, 24. februar 2018 ob 20:21 Smučarsko središče Krvavec, ki je lani prejelo nagrado za najboljše slovensko smučišče, praznuje svojo 60-letnico, ob praznovanju pa so pripravili tudi posebno tekmo legend in glasbeno zabavo.
18
Peta dražba le uspela: blagovna znamka Peko v rokah Alpine
17
20. februar 2018 ob 12:17 Novi lastnik blagovne znamke Peko je družba Alpina. Žirovsko podjetje, ki se ukvarja z izdelavo športne obutve, je blagovno znamko kupilo na dražbi v Celju.
Občina Kranjska Gora želi urediti promet v Vratih, morda tudi z elektromagnetno železnico
43
18. februar 2018 ob 11:53 Dolina Vrata je v zadnjih letih vse bolj obiskana in zato prometno obremenjena, zato si v Kranjski Gori prizadevajo, da bi v Vratih trajnostno uredili promet in zmanjšali negativne učinke povečanega ...
Bohinjski župan: "Hotel Jezero je svetla točka bohinjskega turizma"
14
17. februar 2018 ob 11:11 Obnovljeni Hotel Jezero ob Bohinjskem jezeru, ki ga je 5. januarja lani močno poškodoval požar, je po mnenju bohinjskega župana Franca Kramarja primer dobre prakse v širšem slovenskem prostoru, kako ...
Prometni nered na Bledu bodo reševali (tudi) s pajkom
24
16. februar 2018 ob 19:31 Blejski občinski svet je podprl predlog za občasno uvedbo pajka predvsem v poletnih mesecih, bohinjski svetniki pa so medtem umaknili predlog dviga kazni za napačno parkiranje.
Turistični naval na Bohinj: "Želimo si kakovostni turizem" V Bohinju so imeli lani več kot 550.000 nočitev, kar je za 15 odstotkov več kot leta 2016, a večje število gostov prinaša tudi nove izzive, zato se v Bohinju trudijo z nadgradnjo prometnega režima ...
33
Vintgar preplavili turisti, stanje v prometu "nevzdržno" Soteska Vintgar je ena najbolje obiskanih naravnih znamenitosti Slovenije, ki jo letno obišče okoli 300.000 ljudi. Množičen obisk pa povzroča težave, ki jih občine zdaj poskušajo lajšati.
62
Prodaja RTC Krvavec spet odložena Kupnino za RTC Krvavec je Zreški Unior pričakoval v torek. Ker je ni bilo, sta s kupcem nov rok določila v aprilu.
17
Prodaja Pekovega kompleksa kljub dobri kondiciji na dražbi neuspešna Na dražbi Pekovega kompleksa ni bilo nobenega dražitelja. Izklicna cena je bila več kot dva milijona evrov, zainteresirani kupci verjetno čakajo na znižanje cene na prihodnji dražbi.
9
Video: Tovorno vozilo prebilo ograjo na mostu čez Savo in padlo na parkirišče Na kranjski obvoznici se je zgodila nesreča dveh tovornih vozil. Eno je prebilo varovalno ograjo na mostu in zgrmelo v globino na parkirišče, zaradi česar je cesta zaprta.
61
"Po idealnem scenariju bi se z vrha Vitranca lahko spet smučalo že leta 2020" Nad priljubljenim smučiščem v Kranjski Gori kraljuje Vitranc, ki že desetletja buri duhove slovenskih ljubiteljev belih strmin in veličastnih razgledov. Kdaj bo njegov vrh zanje spet zaživel?
72
Učence evakuirali, uhajanja plina niso zaznali Kranjski policisti so bili obveščeni o uhajanju plina v podružnični šoli OŠ Stražišče v Žabnici. Ob prihodu gasilcev je bilo 120 otrok iz šole in vrtca že evakuiranih.
2
Zaradi preureditve odsekov ceste Lesce-Bled napovedujejo zapore Zaradi začetka del za preureditev priključkov Lisice in Koritno bodo delne in polovične zapore na regionalni cesti Lesce-Bled.
11
Promet je stekel po novi cesti mimo brniškega letališča Z obvoznico je brniško letališče pridobilo možnost za nadaljnji razvoj in ureditev letališkega mesta. Minister Peter Gašperšič je dejal, da gre za zgleden primer sodobne arhitekture.
39
Na Krvavcu smučarka obvisela na sedežnici in padla v globino V sredo okoli 13.30 se je na žičniški napravi Zvoh na Krvavcu smučarka zapletla pri vstopu na dvosedežnico, na njej obvisela in nato padla več metrov v globino. Ponesrečenka ni v smrtni nevarnosti.
23

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Joga za starejše v Lj. (Zalog)
V Dnevni center aktivnosti za starejše Zalog vabimo prostovolj-ca/-ko za vodenje joge v skupini aktivnih starejših. Joga bo potekala 1-krat ali 2-krat tedensko 60 minut ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
11:55 Pyeongchang 2018: Cerimonia di chiusura

TV Maribor

23:00 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

06:25 Pesem tedna
07:00 II. Jutranja kronika

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
07:00 Druga jutranja kronika
Kazalo