Gorenjska
slice
Aljažev stolp se zaradi restavratorskih del seli v dolino
Obnova bo trajala tri tedne in stala 50.000 evrov, 11. avgust 2018 ob 17:06 Sredi septembra bodo Aljažev stolp, slovenski simbol, ki na vrhu Triglava kraljuje od leta 1895, začasno preselili v dolino, kjer ga bodo temeljito strokovno obnovili.
3
Filmfest Kranjska Gora: Od prezrtih kinematografij do Hladnikovih mojstrovin
26. julij 2018 ob 11:42 V idiličnem gorskem ambientu, kjer je Jože Gale leta 1951 posnel Kekca , enega najuspešnejših slovenskih filmov, v teh dneh znova v središče postavljajo filmsko umetnost.
Mimo Bleda odslej po severni obvoznici
31
10. julij 2018 ob 10:40 Na severni blejski obvoznici so odstranili ovire, s tem pa je po cesti stekel promet, ki bo olajšal pot proti Blejskemu gradu, Gorjam in Pokljuki.
Na Jesenicah naj bi kmalu začeli s prenovo Ruardove graščine
6
8. julij 2018 ob 12:14 Zapleti pri izbiri izvajalca so začetek prenove Ruardove graščine na Jesenicah nekoliko zamaknili, a naj bi avgusta dela vendarle stekla.
Če zelene luči za dokončanje obvoznice ne bo, v Mengšu grozijo z nepokorščino
5
3. julij 2018 ob 18:31 V Mengšu, pa tudi v sosednjih občinah Trzin, Komenda in Vodice, so razočarani nad nedavno odločitvijo Darsovih nadzornikov, ki za izbor izvajalca za dokončanje manjkajočega dela mengeške obvoznice ...
Zore na Brezjah: Vedno večkrat je pravica do življenja poteptana Na jubilejnem že 50. narodnem romanju bolnikov, invalidov in starejših na Brezje je mašo daroval ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore.
96
RTC Krvavec zdaj v lasti gorenjskega podjetnika Janše Alpska investicijska družba v lasti gorenjskega podjetnika Janeza Janše je delež v RTC Krvavec povečala na okoli 99,1 odstotka. Janša je postal tudi direktor družbe.
9
100 let od rojstva Naceta Simončiča, "očeta" Radovednega Tačka " Bil je potepuh po gledaliških odrih, skrit za zastorom, paravanom, sufito, za lutko – na njegovem obrazu pa globoke zareze, ki jih je puščalo življenje, a vendarle ožarjen z milino in toplino ...
15
Med potapljanjem v Blejskem jezeru našel granato iz prve sv. vojne Zgodaj zjutraj so pripadniki državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi iz Blejskega jezera varno odstranili več kot 100 let staro sedem kilogramov težko topovsko granato iz ...
6
Sanacija napak na viaduktu Peračica Začenja se sanacija viadukta Peračica, zaradi česar bodo med Podtaborom in Brezjem proti Avstriji občasne zapore voznega ali prehitevalnega pasu.
18
S kabinsko žičnico, ki jo je sredi tedna zasul plaz, že ta vikend na Krvavec Spodnjo postajo kabinske žičnice na Krvavec, ki so jo v noči na četrtek delno zasule naplavine, so že uspeli izkopati.
3
Foto: Spodnjo postajo žičnice Krvavec zasul plaz, v Cerkljah motena oskrba s pitno v vodo Vremenske nevšečnosti so v sredo povzročile veliko škodo: voda je prestopila bregove, ponekod so neprevozni odseki lokalnih cest, naplavine pa so zasule tudi spodnjo postajo žičnice Krvavec.
14
Ogorčenje krajanov zaradi dovažanja odpadkov v občino Prebivalci Štude, Male Loke in sosednjih vasi nedaleč od Domžal so ogorčeni in zaskrbljeni, ker je na zemljišču nedaleč od bioplinarne in čistilne naprave v Študi nepričakovano začela rasti ...
25
Na Brezjah počastitev obletnice prvega čudeža pri Mariji Pomagaj Ob prazniku Marije Pomočnice so v Marijinem narodnem svetišču na Brezjah pripravili prireditev v počastitev 155. obletnice prvega čudeža pri Mariji Pomagaj in 30. obletnice imenovanja cerkve za ...
6
Končujejo obnovo Blejskega gradu, ki v obiskanosti znova podira rekorde Pred začetkom glavne turistične sezone se končuje prenova Blejskega gradu, ki se je zaradi dolge zime in vremenskih razmer nekoliko zavlekla, a naj bi jo končali do konca maja.
3

Videonovice
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri iskanju stanovanj
Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 Tv Transfrontaliera-TG regionale FVG

TV Maribor

13:00 Dobro jutro, poletni izbor
14:30 Sledi: Maribor: Mesto, hiše, ljudje, oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

12:55 SMS, zmagovalka
14:30 Pot treh svetišč

Radio Maribor

13:30 Praznična reportaža
14:30 Do popoldneva, obvestila
Kazalo