Gorenjska
slice
Ogorčenje krajanov zaradi dovažanja odpadkov v občino
Pojavile so se smeti, ovite v plastiko, 24. maj 2018 ob 18:30 Prebivalci Štude, Male Loke in sosednjih vasi nedaleč od Domžal so ogorčeni in zaskrbljeni, ker je na zemljišču nedaleč od bioplinarne in čistilne naprave v Študi nepričakovano začela rasti ...
25
Na Brezjah počastitev obletnice prvega čudeža pri Mariji Pomagaj
6
24. maj 2018 ob 16:06 Ob prazniku Marije Pomočnice so v Marijinem narodnem svetišču na Brezjah pripravili prireditev v počastitev 155. obletnice prvega čudeža pri Mariji Pomagaj in 30. obletnice imenovanja cerkve za ...
Končujejo obnovo Blejskega gradu, ki v obiskanosti znova podira rekorde
2
13. maj 2018 ob 10:52 Pred začetkom glavne turistične sezone se končuje prenova Blejskega gradu, ki se je zaradi dolge zime in vremenskih razmer nekoliko zavlekla, a naj bi jo končali do konca maja.
Srečanje stvaritev človeka in narave, dokler jih slednja ne odnese
1
11. maj 2018 ob 14:51 V Dovžanovi soteski, ki je zaradi edinstvenih paleozojskih kamnin zavarovana kot naravni spomenik, so te dni – oziroma dokler jih naravne sile ne odnesejo – na ogled kiparska dela in lokacijsko ...
Začelo se je rušenje cestninske postaje Torovo na gorenjski avtocesti
40
7. maj 2018 ob 16:48 Na gorenjski avtocesti so stekla prva dela za rušitev cestninske postaje Torovo. Pripravljalna dela bodo predvidoma trajala teden dni, nato pa bodo začeli rušiti. Naslednja je cestninska postaja Log.
Gorenjci si obetajo dobro turistično sezono Po lanski rekordni turistični sezoni na Bledu in v Bohinju se letos napovedujejo novi izjemno dobri rezultati z nadaljnjo rastjo števila gostov in prenočitev.
36
Nova knjižnica v Radovljici povezala občane - prostovoljci preložili kar 54 ton gradiva Po več kot mesec dni trajajoči selitvi obsežnega knjižničnega gradiva so danes v Radovljici slovesno odprli novo knjižnico na Vurnikovem trgu, na katero so občani čakali vrsto let.
6
Stroka predlaga rešitve za plazove nad Koroško Belo Strokovnjaki Geološkega zavoda Slovenije so nad Koroško Belo identificirali več kot 20 aktivnih zemeljskih plazov in potrdili njihovo potencialno nevarnost.
6
Bohinj nad prometni kaos z dražjimi parkirninami in brezplačnimi prevozi V Bohinju bodo promet v poletni sezoni umirili z zvišanjem cen parkiranja ob jezeru in določitvijo cenejših ter brezplačnih parkirišč na oddaljenih lokacijah, od koder bo zagotovljen brezplačni ...
85
Prebivalci Železnikov bodo le dočakali nujno potrebne protipoplavne ukrepe Železniki, ki jih je vodna ujma septembra 2007 hudo prizadela, bodo po več kot desetletju le dočakali ukrepe, ki jim bodo zagotovili poplavno varnost.
2
V Kranju svetovna novost - obeležje, posvečeno tehnologijam blockchain Na presečišču Ceste Staneta Žagarja in Gregorčičeve ulice (oziroma pred sodiščem) v Kranju bodo v torek odprli prvi spomenik, ki je namenjen tehnologijam blockchain.
88
Na dnevih Škofjeloškega pasijona tudi rokovski pasijon Začenjajo se tradicionalni Dnevi Škofjeloškega pasijona, s katerimi v zgodovinskem mestu Škofja Loka odštevajo leta do naslednje uprizoritve besedila patra Romualda, ki bo čez tri leta, leta 2021.
8
Krvavec z legendama Koširjem in Križajem proslavil 60 let Smučarsko središče Krvavec, ki je lani prejelo nagrado za najboljše slovensko smučišče, praznuje svojo 60-letnico, ob praznovanju pa so pripravili tudi posebno tekmo legend in glasbeno zabavo.
31
Peta dražba le uspela: blagovna znamka Peko v rokah Alpine Novi lastnik blagovne znamke Peko je družba Alpina. Žirovsko podjetje, ki se ukvarja z izdelavo športne obutve, je blagovno znamko kupilo na dražbi v Celju.
18
Občina Kranjska Gora želi urediti promet v Vratih, morda tudi z elektromagnetno železnico Dolina Vrata je v zadnjih letih vse bolj obiskana in zato prometno obremenjena, zato si v Kranjski Gori prizadevajo, da bi v Vratih trajnostno uredili promet in zmanjšali negativne učinke povečanega ...
44

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Sodelovanje v projektu Urbano vrtičkanje z babico in dedkom
V bežigrajski soseski BS 3 smo skupaj s projektnimi partnerji pričeli z izvajanjem medgeneracijskega projekta »Urbano vrtičkanje z babico in dedkom«. Projekt je edinstven na ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 Tv Transfrontaliera-TG regionale FVG

TV Maribor

08:35 Dober dan, ponovitev
11:10 Lutkovna predstava: Krst pri Savici, oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

09:30 Poročila
10:30 Poročila, osmrtnice

Radio Maribor

09:30 V dobri družbi
11:00 Za naše kmetovalce
Kazalo