Policisti so ukrepali zaradi 15 manjših kršitev javnega reda in pridržali štiri razgrajače. Foto: BoBo
Policisti so ukrepali zaradi 15 manjših kršitev javnega reda in pridržali štiri razgrajače. Foto: BoBo

Največkrat so morali policisti ukrepati včeraj, v soboto, ko so skupaj obravnavali 15 manjših kršitev javnega reda in miru in pridržali štiri razgrajače. Obravnavali so tudi dve tatvini, pomagali trem izgubljenim ljudem, zdravniški službi pa predali sedem obnemoglih ljudi. V dveh primerih so zaradi suma kršitev obvestili tudi pristojno službo finančne uprave, je sporočil višji policijski inšpektor Bojan Kos.

Večjih kršitev, s katerimi bi bil huje moten javni red ali bi bile huje kršene pravice ljudi, tako ni bilo. Gre za rezultat dobrega načrtovanja, strokovnosti in strokovnosti policistov, ki so vse dni skrbno opravljali policijske naloge. Zagotovo so zalegla tudi številna opozorila, s katerimi so obiskovalce opozarjali na lastno varnost in varstvo javnega reda.

Na avtocesti proti Ljubljani so prav tako v soboto popoldne iz prometa izločili dve alkoholizirani voznici, in sicer eno voznico z 1,12 mg alkohola na liter izdihanega zraka, v Kranjski Gori pa voznico z 0,37 mg alkohola na liter izdihanega zraka in brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Zagotavljanje varnosti na dogodku s tako številno udeležbo je izredno zahtevna naloga, ki je bila uspešno opravljena, je še navedel Kos.