Matjaž Rakovec je pojasnil, da si prebivalci, kot kaže tudi opravljena anketa, v Kranju želijo ne le živeti temveč tudi delati. Foto: BoBo
Matjaž Rakovec je pojasnil, da si prebivalci, kot kaže tudi opravljena anketa, v Kranju želijo ne le živeti temveč tudi delati. Foto: BoBo

Kot je pojasnil, si prebivalci, kot kaže tudi opravljena anketa, v Kranju želijo ne le živeti, temveč tudi delati. Zato je ključno vzpostaviti nova delovna mesta z dodano vrednostjo.

"Moja prednost je v tem, da imam veliko izkušenj v gospodarstvu, športu, kulturi in socialnem udejstvovanju," je dejal Rakovec, ki je predsednik Hokejske zveze Slovenije, bil pa je tudi predsednik uprave Zavarovalnice Triglav. "Imam neverjeten elan in energijo, da realiziram, kar sem si v načrtih zadal," je poudaril.

Med projekti izstopajo nov dom za starostnike, fakulteta za elektrotehniko, nov stadion in preostala infrastruktura za rekreacijo občanov, vključno s kranjsko plažo in ureditvijo kanjonov reke Kokre in Save, center mobilnosti z ureditvijo glavne avtobusne postaje ob železniški postaji, pionirski dom v Globusu s popoldanskimi dejavnostmi za otroke in medgeneracijsko dejavnostjo, kranjski stanovanjski sklad in participatorni proračun.

Za kranjski županski stolček se bodo potegovali še Barbara Gunčar (Stranka za enakomeren lokalni razvoj in podjetnost), Zoran Stevanović (podpisi volivcev), Iztok Purič (stranka Več za Kranj, SAB in Lista za razvoj Kranja), Robert Nograšek (LMŠ) in Ivo Bajec (podpisi volivcev s podporo SDS-a, NSi-ja in SLS-a).