Občina Kamnik bo asfaltirala 13 odsekov makadamskih cestišč, asfaltiran pa bo tudi del ceste na Veliki planini. Foto: BoBo
Občina Kamnik bo asfaltirala 13 odsekov makadamskih cestišč, asfaltiran pa bo tudi del ceste na Veliki planini. Foto: BoBo

Z Direkcijo za infrastrukturo se je kamniška občina dogovorila za obnovo dobrih pet kilometrov cestišč. Gre za dve državni cesti, in sicer za del kamniške obvoznice od križišča pri gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra do križišča pri salonu Avto Cerar, ter za obnovo dveh odsekov ceste Kamnik–Ločica, odseka med Šmartnim in Lazami ter odseka preko Kozjaka. Dela na obeh državnih cestah so se že začela in bodo predvidoma končana do ponedeljka, 13. decembra 2021.

Občina Kamnik, ki si želi sistematičnega urejanja neasfaltiranih makadamskih javnih poti in lokalnih cest, bo tako letos asfaltirala 13 odsekov makadamskih cestišč v skupni dolžini več kot tri kilometre. Pogodbena vrednost vseh novih preplastitev po pogajanjih znaša dobrih 535.500 evrov, so sporočili z občine Kamnik. Poleg tega bo občina preplastila tudi pet dotrajanih odsekov občinskih cest v skupni dolžini več kot 1,5 kilometra. Vrednost naložbe na občini ocenjuje na 400 tisoč evrov.

Iz sistema pobiranja parkirnin bo asfaltirane tudi 1,7 kilometra ceste na Veliko planino, in sicer od Kranjskega raka do Rakovih ravni. Po besedah kamniškega župana Mateja Slaparja bo omenjena cesta, ki je sicer v občini Luče in je dana v upravljanje koncesionarju za pobiranje parkirnin, po asfaltiranju terjala veliko manj denarja za vzdrževanje, dovoz do parkirišč pa bo z asfaltiranjem tudi veliko varnejši in udobnejši.