Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Fotografija je simbolična. Foto: BoBo

Kot so sporočili iz Osnovnega zdravstva Gorenjske, bo nujno reševalno vozilo v prostorih Zdravstvene postaje Kranjska Gora in bo v primeru nujnih obolenj in poškodb aktivirano iz urgentnega centra Jesenice.

"Reševalno vozilo bo v Kranjski Gori prisotno cel dan, vse dni v tednu, celo leto," je povedal direktor Osnovnega zdravstva Gorenjska Matjaž Žura. Pojasnil je, da bosta v ekipi diplomirani zdravstvenik in zdravstveni tehnik reševalec, po potrebi pa se bo ekipi pridružil tudi zdravnik iz urgentnega centra na Jesenicah.

Direktorica Zdravstvenega doma Jesenice Maja Robič je poudarila, da bo odziv zdaj hitrejši, saj bo dostopni čas krajši. Do zdaj so se namreč reševalci morali v Kranjsko Goro pripeljati z Jesenic. "Zato je stalno prisotno nujno reševalno vozilo v Kranjski Gori velika pridobitev za to občino, naš zdravstveni dom in urgentni center Jesenice," je poudarila Maja Robič.

Žura je spomnil, da sta si Osnovno zdravstvo Gorenjske in Zdravstveni dom Jesenice skupaj z Občino Kranjska Gora in tamkajšnjimi turističnimi delavci zaradi velikega obiska Kranjske Gore že dlje časa prizadevala za boljšo dostopnost do nujne medicinske pomoči. S prošnjo za dodelitev ekipe nujnega reševalnega vozila so se obrnili na ministrstvo za zdravje, ki je oktobra predlog tudi odobrilo.

Pridobitev bo pomembna za občane kranjskogorske občine, predvsem v viških sezone pa tudi za vse obiskovalce, turiste, smučarje, obiskovalce gora in druge, so poudarili v Osnovnem zdravstvu Gorenjske.