Slovenj Gradec. Foto: BoBo
Slovenj Gradec. Foto: BoBo

Vsi trije kandidati zbirajo podpise podpore volivcev, za vložitev kandidature za župana slovenjgraške občine morajo dobiti 169 podpisov volivcev.

Župan mestne občine Slovenj Gradec Andrej Čas, ki občino vodi dobrih šest let, bo na prihajajočih volitvah kandidiral kot nestrankarski kandidat s podporo volivcev. Pri tem že ima podporo združenih Slovenjegraške liste - Liste Andreja Časa ter Liste za mesto in podeželje. Čas pa se v morebitnem drugem krogu nadeja tudi podpore iz vrst stranke LMŠ.

Podpise podpore volivcev zbira tudi podjetnik iz Pameč Andrej Breznik, član SDS-a, ki bo za župana Slovenj Gradca kandidiral s podporo te stranke. Za podporo pa se dogovarja tudi z nekaterimi drugimi strankami. Breznik je na zadnjih državnozborskih volitvah neuspešno kandidiral za poslanca SDS-a, na zadnjih lokalnih volitvah pa mu je spodletelo s kandidaturo za mestnega svetnika. Podpisov podpore volivcev je že zbral dovolj, a jih bo zbiral še najmanj do 6. oktobra, nato pa načrtuje tudi uradno vložitev kandidature.

Dovolj podpisov podpore za vložitev kandidature je že zbral tudi direktor slovenjgraškega javnega zavoda Spotur Tilen Klugler, ki pa z zbiranjem podpisov podpore volivcev nadaljuje, prav tako pričakuje tudi podporo nekaterih strank. Neuradno Kluglerja pri županski kandidaturi že podpirajo stranke SD, SMC in DeSUS.