Koroška
slice
Zrak okoli hmeljišč, ki razburjajo Korošce, bodo dejavno nadzorovali
Ugotovitve bodo predvidoma znane v jeseni, 9. avgust 2018 ob 18:07 Lani so se v bližino nekaterih naselij občine Slovenj Gradec razširila hmeljišča, kar je razburilo prebivalce. Zdaj so z občino dosegli dogovor o monitoringu zraka in hmeljišč.
3
 • Skrbijo jih škropiva
 • Na Uršlji gori postavili najvišje ležeči slovenski čebelnjak
  6
  9. avgust 2018 ob 07:25 Na 1699 metrov visoki Uršlji gori stoji najvišje ležeči slovenski čebelnjak. Ni dolgo, kar so ga postavili koroški čebelarji. Čebelja paša bo glede na gorsko podnebje trajala od maja do avgusta.
  Rimski vrelec bo tokrat srečo poskusil s kitajskimi vlagatelji
  15
  22. julij 2018 ob 16:32 Potem ko je v letu 2016 dokončno propadel posel z ruskim kupcem Rimskega vrelca, je občina Ravne na Koroškem nepremičnino pred kratkim predstavila potencialnim kitajskim investitorjem.
  Gašperšič upa, da se čim prej razreši zastoj pri projektu tretje razvojne osi
  28
  11. julij 2018 ob 17:50 Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je Korošcem zagotovil, da gre projekt gradnje 3. razvojne osi naprej, hkrati pa je izrazil upanje, da se čim prej razreši zastoj na spodnjem delu trase, ki ...
  Zamude pri projektu tretje razvojne osi koroške župane spodbudile k skupnemu protestu
  19
  11. junij 2018 ob 21:53 Projektiranje hitre cestne povezave med Šentrupertom, Velenjem in Slovenj Gradcem bi se moralo začeti decembra lani, a ker se to še vedno ni zgodilo, je Svet Koroške regije podprl skupno protestno ...
  Koroška sistemsko rešuje vprašanje starejših delavcev Koroško gospodarstvo je s tamkajšnjo gospodarsko zbornico prvo v Sloveniji, kjer sistemsko iščejo rešitve za zaposlovanje in ohranjanje starejših delavcev.
  4
  V Slovenj Gradcu bodo gradili nov šolski center, vreden 11 milijonov evrov V Slovenj Gradcu so odkrili temeljni kamen za naložbo v nove prostore Šolskega centra Slovenj Gradec, ocenjeno na 11,6 milijona evrov.
  27
  Uprava na pobudo civilne iniciative umaknila eno fitofarmacevtsko sredstvo s trga Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je po ponovnem pregledu vseh v hmeljarstvu registriranih fitofarmacevtskih sredstev eno umaknila s trga, prav tako pa ni izdala dovoljenja ...
  8
  Neznanec poškodoval kipa križevega pota v Radljah ob Dravi Na skalnem griču Kalvarija na zahodni strani Radelj ob Dravi je neznanec na začetku leta poškodoval kipa Marije in Janeza Evangelista.
  22
  Župana Radelj Bukovnika sumijo jemanja podkupnine. Bukovnik: Ovadba ni utemeljena Zaradi suma kaznivega dejanja jemanja podkupnine je specializirano državno tožilstvo vložilo zahtevo za uvedbo preiskave zoper župana Občine Radlje ob Dravi Alana Bukovnika, preiskava po sklepu ...
  23
  Zaostrene vremenske razmere ovirajo sanacijo gozdov na Koroškem Vremenske razmere, predvsem velika nihanja temperatur, v zadnjem mesecu pa tudi visoka snežna odeja, krojijo sanacijo po vetrolomu poškodovanih gozdov na Koroškem.
  6
  Slovenija in avstrijska Koroška skupaj razvijata kar nekaj turističnih produktov Vse več slovenskih turistov zimski dopust preživlja v sosednji Avstriji, ki je sicer z vidika ponudbe v turizmu od Slovenije za petino dražja.
  9
  Metalurgi, farmacevti in lesarji - gospodarstvo kliče, Koroška se odziva Na potrebe gospodarstva Koroške se v zadnjih letih vse bolj odzivajo tudi tamkajšnje srednje šole.
  26
  Gašperšič: Vsi roki za tretjo razvojno os na Koroškem še vedno dosegljivi Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič si je na Koroškem ogledal aktualna gradbišča, povezana s cestno infrastrukturo, in se s predstavniki regije pogovarjal o tretji razvojni osi.
  9
  Sedem državnih milijonov za Lekov proizvodni obrat na Koroškem Ministrstvo za gospodarstvo je z Lekom sklenilo pogodbo o subvenciji v vrednosti sedmih milijonov evrov, ki bo izplačana v treh letih, denar bo namenjen za gradnjo novega proizvodnega objekta na ...
  68

  Videonovice
  Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
  Pomoč pri iskanju stanovanj
  Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
  Več novic ...
  RTV v živo

  TV Koper

  20:45 Esodo pentateuco #2
  22:05 Tuttoggi II

  TV Maribor

  21:15 Tele M, oddaja TV Maribor, ponovitev
  21:30 Primorska kronika, oddaja TV Koper-Capodistria, ponovitev

  Radio Koper

  21:00 Z Bradačeve glasbene police
  22:00 Zrcalo dneva, Napovednik

  Radio Maribor

  21:00 Zavrtimo nazaj
  22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
  Kazalo