Koroška
slice
V Črni na Koroškem ogorčeni nad zaprtjem edine bančne poslovalnice
Občani zbirajo podpise zoper zaprtje poslovalnice NLB-ja, 11. oktober 2018 ob 18:00 V Črni na Koroškem so ogorčeni nad napovedjo NLB-ja, da bo zaprla edino poslovalnico v občini.
55
 • NLB je v sredo sporočila, da bo z decembrom zaprla poslovalnice Videm-Dobrepolje, Borovnica, Rakek, Ormož, Dobova, Sežana, Žužemberk, Gornji Petrovci, Križevci pri Ljutomeru, Gorenje, Črna na Koroškem, Jarše, Moravče in Ig
 • Andrej Čas: Nestrankarski župan je prednost za lokalno skupnost
  34
  10. oktober 2018 ob 06:27 Slovenj Gradec je na pragu enega največjih naložbenih obdobij v zadnjem času, saj je za izvedbo pripravljenih za več kot 20 milijonov evrov projektov.
  Kandidaturo za župana Slovenj Gradca napovedali: Čas, Klugler in Breznik
  4
  28. september 2018 ob 15:53 Županske kandidature so v mestni občini Slovenj Gradec doslej napovedali dosedanji župan Andrej Čas, direktor javnega zavoda Spotur Tilen Klugler in podjetnik Andrej Breznik.
  Na Koroškem primanjkuje delovne sile, podjetja iščejo v tujini
  148
  23. september 2018 ob 11:21 Več koroških podjetij se že nekaj časa spoprijema s pomanjkanjem delavcev, zato jih v zadnjem obdobju iščejo tudi v tujini.
  Katero od "ravenskih sramot" bo z loterijskim denarjem uredila občina?
  28
  19. september 2018 ob 10:09 4,6 milijona evrov vredna sedmica je šla v Občino Ravne na Koroškem, od tega 690.000 evrov v občinski proračun. Občinarji zdaj tuhtajo, kako potrošiti nepričakovani denar.
  Povprečne vrednosti svinca v krvi otrok iz Zgornje Mežiške doline se ne zmanjšujejo Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je po letih 2008 in 2013 izvedel tretjo prevalenčno študijo, ki je pokazala, da se v Zgornji Mežiški dolini obremenjenost otrok s svincem ne zmanjšuje več.
  6
  Županu občine Radlje ob Dravi so vročili obtožnico zaradi jemanja podkupnine Županu občine Radlje ob Dravi Alanu Bukovniku so v petek vročili obtožnico zaradi očitkov o jemanju podkupnine. Njegova odvetnica Irma Pavlinič Krebs pa je napovedala ugovor na obtožnico.
  9
  Na Koroškem so narasle vode ogrozile nekaj objektov Na Koroškem je v četrtek zvečer neurje z močnimi nalivi povzročalo težave v občinah Slovenj Gradec, Dravograd in Prevalje.
  1
  Zrak okoli hmeljišč, ki razburjajo Korošce, bodo dejavno nadzorovali Lani so se v bližino nekaterih naselij občine Slovenj Gradec razširila hmeljišča, kar je razburilo prebivalce. Zdaj so z občino dosegli dogovor o monitoringu zraka in hmeljišč.
  30
  Na Uršlji gori postavili najvišje ležeči slovenski čebelnjak Na 1699 metrov visoki Uršlji gori stoji najvišje ležeči slovenski čebelnjak. Ni dolgo, kar so ga postavili koroški čebelarji. Čebelja paša bo glede na gorsko podnebje trajala od maja do avgusta.
  6
  Rimski vrelec bo tokrat srečo poskusil s kitajskimi vlagatelji Potem ko je v letu 2016 dokončno propadel posel z ruskim kupcem Rimskega vrelca, je občina Ravne na Koroškem nepremičnino pred kratkim predstavila potencialnim kitajskim investitorjem.
  15
  Gašperšič upa, da se čim prej razreši zastoj pri projektu tretje razvojne osi Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je Korošcem zagotovil, da gre projekt gradnje 3. razvojne osi naprej, hkrati pa je izrazil upanje, da se čim prej razreši zastoj na spodnjem delu trase, ki ...
  28
  Zamude pri projektu tretje razvojne osi koroške župane spodbudile k skupnemu protestu Projektiranje hitre cestne povezave med Šentrupertom, Velenjem in Slovenj Gradcem bi se moralo začeti decembra lani, a ker se to še vedno ni zgodilo, je Svet Koroške regije podprl skupno protestno ...
  19
  Koroška sistemsko rešuje vprašanje starejših delavcev Koroško gospodarstvo je s tamkajšnjo gospodarsko zbornico prvo v Sloveniji, kjer sistemsko iščejo rešitve za zaposlovanje in ohranjanje starejših delavcev.
  4
  V Slovenj Gradcu bodo gradili nov šolski center, vreden 11 milijonov evrov V Slovenj Gradcu so odkrili temeljni kamen za naložbo v nove prostore Šolskega centra Slovenj Gradec, ocenjeno na 11,6 milijona evrov.
  27

  Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
  Pomoč pri iskanju stanovanj
  Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
  Več novic ...
  RTV v živo

  TV Koper

  22:40 Spezzoni d' archivio: Dedicato a...Francesco Macedonio
  23:25 Il giardino dei sogni, ponovitev

  TV Maribor

  22:25 Glasbeni videospoti
  23:30 Infokanal - TV Maribor

  Radio Koper

  22:30 Glasbeni izbor
  00:00 Nočni program

  Radio Maribor

  21:00 Zavrtimo nazaj
  05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
  Kazalo