Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Na Prevaljah so postavili nov most čez Mežo, ki bo nadomestil stari leški most, ki ga podivjana Meža sicer ni odnesla, ga pa je močno poškodovala in je bil nevaren za prečkanje. Podjetnik z leške strani mosta, sicer Slovenjgradčan Ambrož Duler, se je odločil, da bo priskočil na pomoč. Ponudil se je, da izdela nov most, dolg 22 metrov.

"Pomagamo, saj smo bili dolgo odrezani. Odločili smo se, da bomo to izpeljali, vendar je bila težava z materialom, saj so bile vse ceste zaprte. V ponedeljek nam je le uspelo prepeljati vse potrebno in smo nato z dvigalom prenesli na drugo stran Meže. Čez noč smo vse skupaj sestavili, zavarili in pobarvali. Danes montiramo in bomo kmalu končali dela. Zdaj še postavljamo ograjo, sicer pa končujemo dela," je za MMC povedal Duler, sicer direktor podjetja Adteh, ki se ukvarja s proizvodnjo kovinskih konstrukcij. Ograja na mostu glede na objave na družbenih omrežjih že stoji.

Oba bregova Meže sta tako znova povezana. Materiale za most jim je kljub težavam s cestnimi povezavami uspelo pripeljati iz Celja.

Na Prevaljah so zaradi podivjane reke Meže ostali brez več mostov in cest, in kot je za STA povedal župan Prevalj Matic Tasič, so vojsko že zaprosili za dva pontonska mostova, na katera bi tudi obesili vodovodne cevi za zagotavljanje vodooskrbe, saj je v več delih občine pretrgan vodovod.