Uporaba mostov ni dovoljena, ker so nakloni klančin tudi do 18 odstotkov. Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona
Uporaba mostov ni dovoljena, ker so nakloni klančin tudi do 18 odstotkov. Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona

Uporaba mostov ni dovoljena, ker so nakloni klančin tudi do 18 odstotkov, pravilnik pa dovoljuje največ petodstotni naklon. Napake ni opazil ne projektant ne recenzent, nanjo je opozoril šele nadzornik dela. Tedaj je bilo že prepozno.

Projektant je pojasnil, da je ponudil tri možne rešitve, a za občino nobena ni bila sprejemljiva.

"Tudi to projektno dokumentacijo, ki smo jo od njega pridobili, smo dali še v pregled drugim recenzentom. Nikjer nismo dobili zelene kljukice, da bi bila ta njegova rešitev uporabna, da bi vse te napake, predvsem nakloni in pa drsnost, bili odpravljeni," je povedal Tilen Kugler, župan Slovenj Gradca.

Občina je zato zdaj poiskala drugega projektanta. Te mostove bodo odstranili in predvidoma jeseni zgradili nove z uporabo obstoječega materiala. Kdo bo to plačal, se še ne ve.

"Ta strošek bomo prvič izvedeli, ko bomo dobili projektantsko oceno novih mostov. Zagotovo pa bomo naredili vse, da sanacija oziroma popravilo teh mostov, ne bo bremenilo našega občinskega proračuna," je dejal Kugler.

Za zaprte mostove so sicer odšteli 350 tisoč evrov, financirani pa so bili v sklopu evropskega projekta izgradnje kolesarskih površin.

Ponesrečena gradnja treh mostov v Slovenj Gradcu