Vselitev prvih najemnikov pričakujejo že letos poleti, nakupovalno središče pa naj bi svoja vrata dokončno odprlo spomladi prihodnje leto. Foto: BoBo
Vselitev prvih najemnikov pričakujejo že letos poleti, nakupovalno središče pa naj bi svoja vrata dokončno odprlo spomladi prihodnje leto. Foto: BoBo

Več let je trajalo, preden so v Šiški ob severni obvoznici zabrneli gradbeni stroji. "Lastniki sosednjih zemljišč so žal uporabljali vsa pravna sredstva, ki v Sloveniji obstajajo, in podajali po odločitvi upravne enote pritožbe na ministrstvo, naslednja inštanca je šla potem na sodišča," je pojasnil Toni Pugelj, direktor nakupovanega središča Aleja.

Po skoraj petih letih zapletov s pridobitvijo gradbenega dovoljenja je gradnja nakupovalnega središča ob Celovški cesti pred letom in pol končno stekla. Trenutno vse poteka v skladu z načrti, vselitev prvih najemnikov pričakujejo že letos poleti, nakupovalno središče pa naj bi svoja vrata dokončno odprlo spomladi prihodnje leto.

Novo nakupovalno središče Aleja odprto 2020

80 trgovin, 2.300 kvadratnih metrov za restavracije in kavarne ter še posebnost: streha, na kateri bodo igrišča za odbojko, košarko in nogomet, tekaška proga in naprave za vadbo.

Pričakujejo več kot pet milijonov obiskovalcev letno. Kljub vsemu v vodstvu zagotavljajo: "Zaradi našega nakupovalnega centra ne bo dodatno obremenjen promet, ker so naše nakupovalne ure so takrat, ko ni obremenjena Celovška cesta."

V glavnem mestu je toliko trgovin, da na vsakega Ljubljančana pridejo skoraj trije in pol kvadratni metri prodajnih površin. Pugelj ob tem dodaja, da "Ljubljana ima nakupovalna središča, ampak mislim, da si zasluži še več."

V vsej Sloveniji trgovine sicer zavzemajo kar 5,6 milijona kvadratnih metrov površin, kar je več, kot jih zasedajo bolnišnice, zdravstveni domovi, šole, vrtci in fakultete skupaj.