Kolona avtobusov na postaji pri Tivoliju. Foto: MMC RTV SLO
Kolona avtobusov na postaji pri Tivoliju. Foto: MMC RTV SLO

V Ljubljani je prav tako zalilo okolico farmacevtske družbe Lek in poplavilo podvoz na Drenikovi cesti.

Poplavljene ceste znova niso ustavile nekaj nepremišljenih voznikov, tako da so nekateri obtičali v vodi, so poročali v oddaji Odmevi na TV Slovenija.

Poplavljene ceste v Ljubljani znova niso ustavile nepremišljenih voznikov

Ljubljano so padavine zajele okoli 19. ure, že popoldne pa je na severozahodu države padala sodra. Na Arsu so opozorili tudi pred pojavom toče v Ljubljani in okolici, na Notranjskem in Goriškem.

Po podatkih Arsa bo ponoči delno jasno, do jutra se bo nekoliko pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, ob morju 16 stopinj Celzija.

V torek dopoldne se bodo krajevne padavine začele pojavljati v večjem delu države. Vmes bodo tudi nevihte. Popoldne bo zapihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21, na Primorskem in v jugovzhodni Sloveniji do 24 stopinj Celzija.

Do srede zjutraj bo rahel dež povsod ponehal, čez dan se bo jasnilo. Burja bo dopoldne povsod ponehala.

Do konca tedna nestanovitno vreme

V četrtek se bo od zahoda znova pooblačilo, dež se bo čez dan širil proti vzhodu. Jutro bo ponekod megleno. Tudi v petek bo precej spremenljivo z občasnimi krajevnimi padavinami, sporoča Arso.

V soboto se bo med Biskajskim zalivom in srednjo Evropo zadrževalo višinsko jedro hladnega zraka, ki se bo v nedeljo razdelilo na dva dela – eden se bo umaknil proti severovzhodu, drugi nad zahodno Sredozemlje. Ta bo vplival na vreme pri nas od ponedeljka dalje. Zato bomo vsaj do srede pod vplivom razmeroma nestabilne zračne mase.

V soboto se bo nadaljevalo nestalno vreme s pogostimi krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. Od nedelje do srede bo nekoliko manj labilno, predvsem pričakujejo razvoj popoldanskih krajevnih ploh in neviht. Jutranje temperature bodo večinoma med 10 in 15, popoldanske v nedeljo okoli 20, nato do 25 stopinj Celzija.

Posledice deževja v Ljubljani