Helena Čampa je iskreno hvaležna vsem donatorjem. Foto: MMC/Televizija Slovenija

Za Heleno Čampa se je dražba v Murski Soboti iztekla srečno, saj je obdržala svojo hišo. 50-letna samohranilka, ki 24 ur na dan skrbi za sina s cerebralno paralizo in hudimi epileptičnimi napadi, se iskreno zahvaljuje vsem, ki so ji pomagali.

Njen nekdanji partner in lastnik kar treh četrtin hiše, s katerim sta skupaj vzela kredit, je namreč že dve leti v osebnem stečaju, zato je Heleni grozila deložacija. Za odkup hiše je morala zbrati skoraj 70.000 evrov. Čeprav to ni bil dolg Čampe, ga je morala odplačati, sicer bi hišo prodali.

V njeni stiski so ji pomagali gasilci, občina, društva, posamezniki in mediji. Na pomoč so priskočili tudi športniki Luka Dončić, Jaka Bijol in Tim Gajser, ki so svoje drese dali na dražbo. Helena Čampa se vsem iskreno zahvaljuje, čeprav meni, da ni besed, ki bi lahko izrazile njeno hvaležnost. Kot je dejala, upa, da se bo Slovenija iz tega kaj naučila. Po poročanju medijev je spodbudno gesto pokazal tudi stečajni upravitelj, ki Heleni Čampa ni zaračunal sodnih stroškov.

Helena Čampa uspela obdržati hišo