Prizor iz središča prestolnice v ponedeljek. Foto: www.alesfevzer.com
Prizor iz središča prestolnice v ponedeljek. Foto: www.alesfevzer.com

V ponedeljek je navijaška skupina Green Dragons praznovala 35 let delovanja, obletnico pa zaznamovala s prižiganjem bakel in obsežnim ognjemetom v središču prestolnice, kar je razburilo nekatere prebivalce in uporabnike družbenih omrežij. Približno desetminutno dogajanje je bilo namreč zelo hrupno, rakete, bakle in dimne bombe pa so tudi močno onesnažile ozračje v najožjem središču mesta ter precej meščanov in obiskovalcev presenetile.

Na vprašanja glede dogodka je danes na redni tedenski novinarski konferenci odgovarjal tudi ljubljanski župan Zoran Janković. Ta je povedal, da je vodstvo skupine na sedež mestne občine prišlo napovedat, da bodo obletnico delovanja proslavili na tak način. Na vprašanje, ali so dogodek prijavili na upravni enoti, je župan dobil odgovor, da tega v skupini ne počnejo.

Sorodna novica Ljubljana je bila znova zelena – pirotehnični šov Green Dragonsov ob 35-letnici

Vodstvu občine so Green Dragons izrazili željo, da se za 15 minut v najožjem središču ugasne javna razsvetljava, in tej želji so na občini ugodili. Javno podjetje Voka-Snaga je nato tudi pospravilo odpadke, ki so ostali za ponedeljkovim dogajanjem.

Janković za zdaj nima podatkov, da bi med akcijo prišlo do kakšnega izgreda ali poškodbe na objektih.

Se pa zaveda vseh negativnih vidikov dogodka, a je pri tem opozoril, da bi Green Dragons to izvedli v vsakem primeru.

Če pa se bodo meščani zaradi ponedeljkovega večernega dogajanja pritožili na občino ali njemu osebno, je Janković napovedal, da se bo vsakemu opravičil.