UE Ljubljana. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić
UE Ljubljana. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić

Z ministrstva so sporočili, da je bila Nataša Trček septembra lani, po razrešitvi dotedanjega načelnika, imenovana v želji po normalizaciji upravnega poslovanja največje upravne enote v državi. "Prioritetna naloga Trčkove je bila zagotovitev storitev za uporabnike v luči izvedbe referendumov in volitev v drugi polovici lanskega leta," so navedli na MJU-ju in dodali, da je po oceni ministrice Trček skupaj z ekipo zaposlenih vse omenjeno tudi uspešno izpeljala.

Na položaju jo bo s 23. januarjem – prav tako začasno – zamenjala Andreja Erjavec, uradnica in trenutna vodja sektorja za okolje in prostor v UE-ju Ljubljana. Kot so navedli na MJU-ju, Erjavec že vrsto let dela v Upravni enoti Ljubljana, "zato dobro pozna operativno delo, kar je ključno za zaposlene, hkrati pa poseduje strokovno znanje, s katerim bo pripomogla k zagotovitvi učinkovitega izvajanja postopkov, njihovi pospešitvi ter poenotenju nekaterih praks, kar je temelj dobrega servisa za uporabnike storitev."

Na ministrstvu za javno upravo ob tem dodajajo, da imenovanje načelnika oziroma načelnice poteka skladno z ustaljenimi postopki: "Kandidat oziroma kandidatka se mora predstaviti uradniškemu svetu, ob čemer morajo biti upoštevani vsi roki, ki kandidatom zagotavljajo pravno varstvo."

V vmesnem času bo imela v. d. načelnika Erjavec vsa pooblastila za vodenje, so še dodali.