Celovita prenova Poljanske ceste je predvidena na odseku med križiščem s Kopitarjevo cesto in šempetrskim mostom pri Ambroževem trgu.  Foto: BoBo
Celovita prenova Poljanske ceste je predvidena na odseku med križiščem s Kopitarjevo cesto in šempetrskim mostom pri Ambroževem trgu. Foto: BoBo

Mestni avtobusi na linijah 2, 13 in 20 bodo vozili po obvoznih trasah. Avtobusi na liniji 2 bodo vozili po obvozu po Zoisovi, Karlovški, Roški in Zaloški cesti. Na liniji 13 bodo imeli obvoz po Dalmatinovi, Komenskega, Ilirski in Njegoševi ulici, Trubarjevi cesti ter po Rozmanovi ulici in Poljanski cesti. Na liniji 20 pa bo obvoz po Dalmatinovi, Komenskega, Ilirski in Njegoševi ulici ter Zaloški cesti. Avtobusi pa se bodo ustavljali na vseh rednih postajališčih na obvozni trasi.

Kmalu naj bi se sicer začela tudi celovita prenova Poljanske ceste na odseku med križiščem s Kopitarjevo cesto in šempetrskim mostom pri Ambroževem trgu.

V okviru prenove, ki jo bo MOL sofinanciral z evropskimi sredstvi, bodo zagotovili ustrezne površine za kolesarje in pešce, sočasno pa bodo izvedli tudi vzdrževalna dela na vročevodu in plinovodu ter prenovili vodovod in kanalizacijo.