Foto: MOL
Foto: MOL

Med novimi raznovrstnimi igrali so tudi vodna, obdržali so tip nekaterih doslej posebej priljubljenih igral, številne so dodali, več igral pa je prilagojenih otrokom z oviranostmi. Uredili so tudi okolico, zasadili 20 novih dreves, namestili nove klopi, koše za odpadke in pitnik.

Zasnova nove ureditve otroškega igrišča Tivoli, ki jo je izdelalo podjetje LUZ, d. d., se navezuje na predhodno ureditev po načrtih Dušana Ogrina in Davorina Gazvode. Hkrati upošteva osnovno idejo arhitekta Borisa Kobeta, učenca Jožeta Plečnika, ki je večje predelave območja okrog ribnika načrtoval leta 1942.

Foto: MOL
Foto: MOL

Ureditev igrišča ohranja vse prej oblikovane reliefe in sledi oblikovni ideji ureditve iz 90. let, ko je bilo igrišče nazadnje celovito urejeno. Igrala na njem so bila sicer vzdrževana, a so se z leti obrabila, zato je bilo igrišče potrebno osvežitve.

Zabava z vodo v zelenem okolju

Na igrišču se bodo lahko zabavali otroci vseh starosti. Na severu in jugu igrišča je območje z igrali za najmlajše, kjer je zagotovljen tudi prostor za njihove starše in skrbnike. Na sredini igrišča so ohranili velik hrib, na njem pa je visoko igralo z dvema hiškama in mostovžem, ki omogoča lep razgled na okolico.

Vse okrog je raznolik program z igrali za plezanje, skakanje, vrtenje, guganje in dričanje, namenjen tudi nekoliko starejšim otrokom.

V Tivoliju sicer občina načrtuje tudi ureditev novega pasjega parka, in sicer ob teniških igriščih. To bo že sedmi pasji park v Ljubljani – poleg tistih ob Vilharjevi ulici, v Štepanjskem naselju, v Kosezah, v Šmartinskem parku in na bregovih Ljubljanice.