Vizualizacija Atletskega centra Ljubljana. Foto: MOL
Vizualizacija Atletskega centra Ljubljana. Foto: MOL

Vlada je na seji vladnega odbora projekt Železniški podhod na območju Atletskega centra Ljubljana uvrstila v načrt razvojnih programov. V okviru projekta je predvidena ukinitev obstoječega nivojskega prehoda ter izgradnja novega zunajnivojskega prečkanja za pešce in kolesarje, so v sporočilu za javnost navedli na vladi.

"Namen naložbe v ocenjeni vrednosti 5,8 milijona evrov je povečanje stopnje varnosti prometa za vse udeležence prometa, povečanje ekonomičnosti železniškega prometa, zagotavljanje ustrezne povezanosti različnih območij Ljubljane za pešce in kolesarje, odprava in preprečevanje negativnih vplivov na okolje ter zmanjšanje obremenjenosti s hrupom na poseljenem območju," so zapisali.

Šiška bo dobila nov atletski center

Ljubljanska Šiška bo v okviru prenove tamkajšnjega atletskega stadiona dobila nov atletski center, ki bo v neposredni bližini glavne železniške proge Ljubljana–Jesenice.

Sorodna novica Z novim atletskim stadionom v Ljubljani tudi "mini Zürich"

Atletski center Ljubljana naj bi imel po dokončanju 4777 pokritih sedežev, atletska dvorana z 200-metrsko krožno stezo 1648, pomožni atletski stadion pa 315 sedežev. Pod slednjim je predvidena kletna etaža s parkirnimi prostori. Poleg tega je načrtovana gradnja dvorane za mete, ureditev zelenih površin in namestitev solarnih panelov. Center bo še naprej namenjen tudi nogometu.

Gradbeno dovoljenje za ureditev Atletskega centra Ljubljana je bilo izdano junija 2023, po načrtih pa naj bi bil projekt zaključen leta 2026, je zapisano na spletni strani Mestne občine Ljubljana.