Sviz zbira podpise za ohranitev kakovostnih samostojnih vrtcev v Ljubljani. Foto: Pixabay
Sviz zbira podpise za ohranitev kakovostnih samostojnih vrtcev v Ljubljani. Foto: Pixabay

Na pobudo sindikalne konference predšolske vzgoje ljubljanskega območnega odbora Sviza in okolice so oblikovali besedilo peticije, ki ga je nato potrdil tudi glavni odbor Sviza kot najvišji organ sindikata med dvema kongresoma, so pojasnili v Svizu.

Peticija povzema ključne točke nestrinjanja, ki jih je Sviz že izrazil in utemeljil ter posredoval Mestni občini Ljubljana ob njeni nameri o ukinitvi samostojnih javnih vrtcev v občini in ustanovitvi enega megavrtca. Z besedilom peticije je Sviz seznanil tudi predsednico republike Natašo Pirc Musar, predsednika vlade Roberta Goloba in ministra za vzgojo in izobraževanje Darja Feldo, so v sporočilu za javnost zapisali v sindikatu.

Peticijo Za ohranitev kakovostnih samostojnih javnih vrtcev v Ljubljani! so že podpisali vodstvo sindikata ter članice in člani glavnega odbora, k podpisu in s tem opredelitvi proti ukinjanju kakovostnih samostojnih vrtcev pa je sindikat povabil članice in člane Sviza ter tudi druge zaposlene v ljubljanskih vrtcih.

Sviz je ob tem svoje zaupnike in člane v ljubljanskih vrtcih pozval, naj o vseh morebitnih težavah ali kakršnem koli poskusu oviranja podpisovanja peticije takoj seznanijo organe sindikata. "Svoboda izražanja je v naši državi namreč ustavno zagotovljena pravica, zato bi kakršno koli nagovarjanje, omejevanje ali oviranje te svobode pomenilo kršitev ustave," so zapisali.