Aleš Hojs naj bi postal kandidat SDS-a za župana prestolnice, Igor Šoltes pa ne bo kandidat SD-ja, kot so poročali nekateri mediji.  Foto: BoBo
Aleš Hojs naj bi postal kandidat SDS-a za župana prestolnice, Igor Šoltes pa ne bo kandidat SD-ja, kot so poročali nekateri mediji. Foto: BoBo

Kot je znano, bodo lokalne volitve 20. novembra, rok za vložitev kandidatur pa se bo iztekel točno en mesec prej, torej prihodnji teden. Za zdaj je znano le, da se bo za vnovični (že svoj šesti zaporedni) mandat potegoval Zoran Janković, imena večine njegovih morebitnih tekmecev pa so še neznanka.

Župansko kandidaturo je poleg Jankovića za zdaj uradno napovedala le podpredsednica stranke Vesna Jasmina Dedić.

Nekateri mediji poročajo, da naj bi SDS v tekmo za župana prestolnice poslal nekdanjega notranjega ministra Aleša Hojsa. Ta za Dnevnik in Siol poročanja ni ne potrdil ne zanikal. Za več informacij smo se obrnili na stranko SDS, odgovor še čakamo.

Za zdaj sta župansko kandidaturo uradno napovedala le dva. Foto: BoBo
Za zdaj sta župansko kandidaturo uradno napovedala le dva. Foto: BoBo

SD še ni izbral kandidata, pogovori še potekajo

Nekateri mediji so poročali, da naj bi stranka SD v župansko tekmo v prestolnici poslala Igorja Šoltesa, nekdanjega predsednika Računskega sodišča in evropskega poslanca. A so nam iz stranke sporočili, da to ne drži in da Šoltes ne bo SD-jev kandidat za župana. Koga pa bo podprl SD? "Pogovori za zdaj še potekajo, več bo znanega v začetku naslednjega tedna," so nam dejali v stranki.