Prizor z enega od prejšnjih Otroških bazarjev. Foto: MMC RTV SLO
Prizor z enega od prejšnjih Otroških bazarjev. Foto: MMC RTV SLO

V okviru bogatega programa bodo otroci in starši prvi konec tedna novega šolskega leta rajali na zunanji ploščadi, pred Bazarkovim odrom, ki bo med drugim gostil Ribiča Pepeta, Repke in BQL, kuhali v Bazarkovi kuhinji, ustvarjali in se izobraževali v tematskem kotičku, spoznavali živali na prostoru Bioexo, starši pa bodo nabirali informacije in izdelke v okviru sejemske ponudbe.

Sorodna novica Z atopijskim dermatitisom se je treba naučiti živeti

Novost letošnjega bazarja je Atopic Expo, ki bo v organizaciji Društva AD odgovarjal na vprašanja o atopijskem dermatitisu. Letošnja tema svetovnega dne, ki bo 14. septembra, so ravno otroci in mladostniki, bolj natančno psihosocialno breme, ki ga atopijski dermatitis prinaša v njihovo življenje. Mladi bodo deležni brezplačnih dermatoloških nasvetov, predavanj o pomenu primerne hrane za zdravo kožo, pa tudi predavanj dermatologov o alergijah in alergijskih reakcijah.

Hkrati pa bo bazar v okviru Srečanja nosečnic in mladih staršev odgovarjal na vprašanja o pripravi na porod in prihodu novega družinskega člana.
V okviru bazarja bo potekala dobrodelna akcija zbiranja denarnih prispevkov za prizadete v ujmah.

Bazar bo danes (sobota) odprt med 9. in 19. uro, v nedeljo pa od 9. do 18. ure. Za otroke do 14. leta in šolske skupine je vstop brezplačen, vstopnina za odrasle znaša pet evrov, za dijake, študente in upokojence pa štiri evre.