Foto: BoBo
Foto: BoBo

"Zaradi nepredvidenih dogodkov in več bolniških odsotnosti zaposlenih bomo z 29. novembrom začasno preusmerili ambulante zdravstvenega varstva odraslih iz ZD Polje v ZD Fužine. Nova organizacija dela bo predvidoma trajala do konca decembra 2022," so sporočili.

Medtem bodo za paciente, ki so ostali brez osebnega zdravnika v enoti Moste - Polje ali je ta bolniško odsoten, v ZD Fužine organizirane ena kronična in dve akutni ambulanti. Za naročanje po telefonu lahko pacienti še vedno pokličejo na telefonsko številko svojega izbranega osebnega zdravnika. Če je ta odsoten, bo klic preusmerjen v triažno ambulanto.

Dodatne informacije so na voljo na telefonski centrali ZD Polje 01 58 64 900 in triažni telefonski številki 01 58 64 950. Za informacije v ZD Fužine lahko pacienti pokličejo na telefonsko številko (01) 54 72 800.

Za naročanje po elektronski pošti lahko prav tako pišejo na dozdajšnje elektronske naslove za naročanje pri svojem izbranem osebnem zdravniku. Sporočila bodo, če je njihov zdravnik odsoten, v samodejnem odgovoru preusmerjena na skupno elektronsko pošto za naročanje narocanje.zvo.polje@zd-lj.si. "Odgovor na poslano elektronsko pošto bo pacient, v skladu s triažnim postopkom in ugotovljeno stopnjo nujnosti, prejel najpozneje v petih delovnih dneh," so zapisali.

Kot so še sporočili z Zdravstvenega doma Ljubljana, bo naročanje na obravnavo v ZD Fužine, kamor so začasno preusmerjene ambulante zdravstvenega varstva odraslih, mogoče tudi osebno v sprejemni pisarni zdravstvenega varstva odraslih, in sicer od ponedeljka do petka med 7. in 19. uro. Zaradi lažje organizacije dela v ZD Ljubljana priporočajo naročanje po telefonu ali po elektronski pošti.

V Polju zaprli ambulante družinske medicine