Glavna novost letošnjega festivala je bil novi oder na reki. Foto: BoBo
Glavna novost letošnjega festivala je bil novi oder na reki. Foto: BoBo
Oder na Dravi brez gradbenega dovoljenja

Čeprav je Oder na Dravi prireditve v sklopu Festivala Lent 2018 že gostil, še vedno nima vseh potrebnih dovoljenj. Posledice pa, kot kaže, ne bodo tako blage, kot so to skušali predstaviti na občini, saj je gradbeni inšpektor odredil rušitev odra v celoti do 15. julija. Občinsko napako pa mariborski župan Andrej Fištravec opravičuje tako: "Upravna enota, ko smo zaprosili za gradbeno dovoljenje, je takrat dejala, da dovoljenja ne potrebujemo."

Na občini zdaj napovedujejo pritožbo na odredbo inšpektorja. Sicer pa gradbeno dovoljenje ni edino, ki ga niso pridobili, manjka jim tudi vodno soglasje, ki je pogoj za pridobitev stavbne pravice. To naj bi bilo v pridobivanju.

Odpirajo se še mnoga druga vprašanja - ali je plavajoči oder ob stroških shranjevanja, postavljanja in podiranja denimo sploh cenejši od prejšnjega, ki so ga najemali. Poleg tega ni jasno, ali bo oder v uporabi le ob festivalu Lent ali pa ga bodo uporabili tudi ob drugih prireditvah oz. ga bo mogoče najeti. Župan pravi, da bo. "Že obstaja interes, da bi se dogajale zadeve na glavnem odru."

Še to: na občini šele po izvedeni investiciji, ki jo pestijo nepravilnosti, pojasnjujejo, da je v pripravi model upravljanja, ki naj bi bil izdelan kmalu.

Oder na Dravi brez gradbenega dovoljenja