Stranka Lista mladih je bila ustanovljena pred dobrim mesecem. Foto: BoBo
Stranka Lista mladih je bila ustanovljena pred dobrim mesecem. Foto: BoBo

"Prejšnji teden smo dali javno pobudo, da stranke in kandidati najdemo konsenz o enem kandidatu koalicije za Maribor. Pozitivno se je odzvalo šest strank oziroma kandidatov, kar kaže, da v Mariboru obstaja volja za povezovanje in dajanje interesa mesta pred lastne interese ali interese strank. Je pa to premalo, da bi dosegli neki širši konsenz, zato smo se zahvalili vsem, ki so se odzvali, in pozvali h korektni kampanji," je ob oddaji kandidature na sedežu občine povedal 24-letni Matjašič, ki se je v zadnjih dveh letih močno angažiral kot predsednik Mestnega mladinskega sveta Maribor in glasno opozarjal na po njegovem prepričanju slabo skrb občine za mlade.

S stranko, ki so jo ustanovili pred mesecem dni, se bodo potegovali tudi za sedeže v mestnem svetu. "V to kampanjo gremo zato, ker nam je dovolj, da se samo govori o mladih, nič pa ne naredi. Medtem ko se politiki samo prepirajo, se ljudje izseljujejo iz Maribora," je ponovil. Njihovo glavno vodilo naj bi bilo povezovanje in sodelovanje z vsemi prebivalci občine. Z njimi naj bi v prihodnjih dneh tudi skupaj spisali volilni program.

V Mariboru se tare kandidatov
Pred Matjašičem, ki je predsednik stranke Lista mladih. Povezujemo, so kandidature za župana Maribora uradno že vložili nekdanji župan Franc Kangler (NLS, SDS, SLS), poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik, ki kandidira s podpisi občanov, predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope Igor Jurišič, kandidat DeSUS-a Uroš Prikl, Aleksander Kamenik (SAK), kandidat SSN-a Zdenko Vinkov in gibanje Zedinjena Slovenija v imenu priprtega Andreja Šiška.

Kandidaturo so s podpisi občanov napovedali tudi zdajšnji župan Andrej Fištravec, nekdanja podžupanja Melita Petelin in podjetnik Saša Arsenovič. S podporo strank bodo kandidirali še Zdravko Luketič (NSi), Igor Domanjko (LNBP), Josip Rotar (Lista kolesarjev in pešcev), Alenka Iskra (SD) in Vlado Šega (Levica).