Avtobus, namenjen Harkovu. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona
Avtobus, namenjen Harkovu. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

V drugem največjem ukrajinskem mestu Harkov se tamkajšnje javne službe iz dneva v dan trudijo vzdrževati osnovno infrastrukturo in prebivalcem omogočiti čim bolj normalno življenje.

"Župan Harkova se je obrnil na vsa pobratena mesta, tudi na Mestno občino Maribor, in je v ta namen prosil za pomoč. Dali jim bomo avtobus, ki so ga v Marpromu usposobili, da pelje do ukrajinske meje," je povedala podžupanja Mestne občine Maribor Alenka Iskra.

Avtobus bodo napolnili s pomočjo. Zbirajo higienske pripomočke, sanitetni material, zdravila, tudi hrano. Zapakirana naj bo v originalno embalažo, ta ne sme biti steklena.

"Prepričana sem, da bo to v korist tako prebivalcem tega mesta kot tudi pri obnovi in vožnji delavcev, ki obnavljajo mesto," je dejala Iskra.

"Apeliram na vse, ki ste sposobni pomagati tistim, ki danes ne morejo pomagati nam, mi pa njim lahko, da ta avtobus, ki ga bo Marprom 26. na mojo željo peljal tja, da bo ta avtobus poln tistega, kar ljudje tam najbolj potrebujejo," pa je pozval mariborski župan Saša Arsenovič.

Pomoč se zbira v petih mestnih četrtih oziroma krajevni skupnosti ob torkih in četrtkih od 11. do 15. ure ali po dogovoru v sredo do 17. ure.

Maribor zbira pomoč za Harkov